Кардіологи дізналися, коли краще споживати жирні продукти

1 хв на прочитання28 Лютого 2022, 06:50

Є зв’язок між раціоном і ризиком серцевих захворювань.

Команда вчених з Харбінського медичного університету встановила: їсти жирні м’ясні продукти (бекон, сосиски) краще вранці на сніданок, ніж на вечерю. Про це говорить аналіз даних 27911 дорослих американців, який наочно показує зв’язок між раціоном і ризиком серцевих захворювань. 

Виявилося, вечеря на рослинній основі знижує ризик серцевих захворювань на 10%. Так, люди, які споживають занадто багато рафінованих вуглеводів і жирного м’яса на вечерю, мають більш високий ризик серцевих захворювань, ніж люди, які споживають аналогічні продукти на сніданок.

Відомо: велика кількість насичених жирів, обробленого м’яса і доданих цукрів в раціоні може підвищити рівень холестерину і збільшити ризик серцевих захворювань.

Натомість, дотримання корисної для серця дієти з великою кількістю нерафінованих вуглеводів (овочі, злаки) і меншою кількістю м’яса здатне значно знизити ризик серцево-судинних захворювань. 

До слова, щеплені CoronaVac зможуть подорожувати Європою.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: