Кардіолог пояснив, які продукти зміцнять еластичність судин і захистять від інсульту

1 хв на прочитання20 Квітня 2021, 06:55
Лікар радить обирати найяскравіші натуральні продукти та їсти їх щодня

Лікар радить обирати найяскравіші натуральні продукти та їсти їх щодня.

Здорові кровоносні судини захищають від серцевих нападів та інсультів. Харчування відіграє важливу роль у забезпеченні оптимального стану клітин судин. Тому треба звертати увагу на те, що ми їмо. Про це розповів кардіолог і фахівець зі спортивної медицини Мартін Халле, повідомляє focus.

Найчастіше на внутрішньому шарі судин утворюються «шрами» та «дірки», якщо людина курить. Згодом токсичний тютюновий дим просто руйнує еластичність артерій і вен, зазначив професор Мартін Халле. Тому лікар наполягає на тому, щоб люди якомога раніше відмовилися від цієї шкідливої звички.

Перець, помідори, ягоди, огірки, а також карі та куркума — ці здорові продукти мають насичений колір. За цим стоять так звані множинні фенольні сполуки. Вони захищають ендотеліальні клітини кровоносних судин від вільних радикалів, зміцнюють їх і повертають їм еластичність. Тому професор рекомендує їсти якомога більше яскравих натуральних продуктів.

Щоб зберегти судини здоровими, Халле радить не відмовлятися від фізичних навантажень — особливо підуть на користь скандинавська ходьба або біг. Також людям треба не забувати про збалансоване харчування.

Нагадаємо, терапевт пояснив, які ліки небезпечно приймати без призначення лікаря.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: