Догори
Дати відгук

Кардіолог назвав неочевидні симптоми порушеного кровообігу, які не варто ігнорувати

У нормі людина має відвідувати туалет до семи разів на день

2 хв на прочитання22 Березня 2023, 17:00
Поділитись:

Кардіолог Рустем Османов: одним із неочевидних симптомів порушеного кровообігу може бути рідкісне сечовипускання.

Лікар Османов порадив звертати увагу на зміни в організмі, які можуть сигналізувати про порушення нормального кровообігу. Зокрема, при виникненні цієї проблеми може погіршуватися робота нирок, що скликається на частоті позивів до туалету.

«У нормі людина має відвідувати туалет до семи разів на день, проте за порушення кровопостачання цей показник знижується до трьох разів і менше», – пояснив кардіолог.

Також Рустем Османов порадив не ігнорувати постійно холодні кінцівки (ще один неочевидний симптом поганого кровообігу). До лікаря потрібно тим більше йти, якщо додатково у людини бувають часті головні болі, падіння артеріального тиску, слабкість.

Крім того, показником відхилень у кровоносній системі можуть бути м’язові болі в ногах.

«Зазвичай біль у ногах відчувається під час фізичного навантаження чи ходьби. Таке трапляється, якщо в артеріях відбувається відкладення поганого холестерину, накопичуються атеросклеротичні бляшки», – попередив Османов.

Кардіолог додав, що неприємні відчуття в ногах бувають тривожною ознакою судинних патологій, якщо вони виникають у стані спокою або стає вкрай сильними за фізичних навантажень. Саме людина може скаржитися на оніміння або уколи в кінцівках. Якщо при цьому їх шкіра позбавляє волосся, стає іншою за кольором і на дотик, потрібно звертатися до фахівця. Порушений кровообіг у ногах, який проявляється таким чином, буває наслідком небезпечних порушень чи захворювань (наприклад, тромбозу чи діабету).

Продовжуючи тему неочевидних симптомів, кардіолог додав, що при поганому кровообігу нерідко спостерігається синюшність шкіри – наприклад, виражена синюшність проявляється в ділянці очей або носогубного трикутника.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.