Капустяний салат із буряком і морквою (на зиму)

2 хв на прочитання31 Серпня 2024, 09:57
Фото: «Їжа легко»

Ідеально доповнить м'ясні страви, птицю та різні пісні страви, а також стане гарною закускою.

Узимку капустяний салат із буряком і морквою ідеально доповнить м'ясні страви, птицю та різні пісні страви, а також стане гарною закускою. Із зазначеної кількості продуктів вийде приблизно 2 банки заготовки з об’ємом 500 мл.

Інгредієнти:

біла капуста — 500 г;

буряк — 250 г;

морква — 100 г;

цибуля — 70 г;

червоний перець гострий — кілька кілець (до смаку);

оцет 9 % — 40 мл;

олія — 50 мл;

цукор — 2 чайні ложки;

сіль — 1 чайна ложка з невеликою гіркою;

приправа для моркви по-корейськи — 0,5 ст. столові ложки;

молота паприка — 1 чайна ложка;

чорний перець — 0,5 чайної ложки;

чорний перець горошком — 4 шт.

Приготування.

Зняти верхнє пошкоджене листя з капусти. Нарізати капусту тонкими смужками й покладіть у глибоку миску.

Цибулю очистити й нарізати тонкими півкільцями.

Підготовлену моркву натерти на тертці — звичайній або для моркви по-корейськи. Покласти моркву та цибулю до капусти.

Буряк почистити й натерти на середній тертці або для моркви по-корейськи. Додати до решти овочів.

Додати олію, оцет, цукор, сіль, приправу для моркви по-корейськи, паприку, мелений перець та перець горошком, а також кілька дрібно нарізаних шматочків гострого перцю.

Ретельно перемішати салат руками, злегка розминаючи овочі. Потім залишити салат на 1 годину, щоб овочі пустили сік.

Тим часом підготувати тару. Ретельно вимити банки та кришки в гарячій воді невеликою кількістю соди, потім промити під проточною водою від залишків соди.

Наповнити каструлю водою на третину, покласти в неї кришки. Можна покласти банки безпосередньо в каструлю на кришці з шиєю вниз або поставити на спеціальні ґратки для стерилізації чи для духовки, розміщуючи їх поверх каструлі.

Увімкнути під каструлею середнє нагрівання, довести воду до кипіння та стерилізувати банки з кришками близько 10 хвилин, поки великі краплі води з’являться всередині банок.

Потім перенести банки з кришками на чистий кухонний рушник, дати висохнути.

Через деякий час наповнити стерильні банки салатом.

Покласти рушник на дно об'ємної каструлі. Накрити банки кришками і поставити в каструлю. Налити воду в каструлю приблизно на «плечі» банок. Стерилізувати після кипіння протягом 20 хвилин, вода має злегка кипіти.

Акуратно витягнути банки з каструлі, герметично закрутити кришками.

Повернути банки догори дном, накрити ковдрою чи теплою тканиною. Залишити до повного вистигання (можна на добу).

Капустяний салат із буряком та морквою зберігати в прохолодному темному місці.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: