Квасити капусту на зиму можна по-різному. Наприклад, із яблуками.
Інгредієнти:
капуста — 1 кг
яблука — 250-300 г
морква — 80 г
сіль — 15 г
перець запашний горошком — 1-2 шт.
перець чорний горошком — 3-4 шт.
гвоздика сушена (бутони) — 2 шт.
Приготування.
Капусту звільнити від верхнього пошкодженого листя. Нарізати капусту тонкими смужками за допомогою ножа або спеціальної тертки. Викласти у миску.
Очищену моркву натерти на середній тертці. Додати моркву до капусти, всипати сіль. Трохи пом'яти руками, перемішати.
Яблука вимити, видалити серцевину. Нарізати яблука середніми часточками.
Третину капусти з морквою викласти в глибоку об'ємну миску. Поверх розкласти шар яблук із 5-6 скибочок. Додати кілька горошин чорного та запашного перцю, бутон гвоздики.
Потім викласти решту капусти з морквою, прошаровуючи її яблуками та прянощами.
Накрити капусту невеликою плоскою тарілкою, встановити банку з водою як вантаж. Залишити капусту в темному місці при кімнатній температурі.
Щоранку та щовечора капусту протикати дерев'яною шпажкою, щоби виходив газ.
Через три доби капусту перекласти у чисту банку чи контейнер, відправити у холодильник.
Готову капусту подавати до столу разом із яблуками.
Також ми розповідали про салат із помідорів і печериць на зиму: оригінальний рецепт.