Капуста, квашена з яблуками: простий рецепт

1 хв на прочитання07 Жовтня 2022, 12:38

Через три доби вона буде готова.

Квасити капусту на зиму можна по-різному. Наприклад, із яблуками.

Інгредієнти:

капуста — 1 кг

яблука — 250-300 г

морква — 80 г

сіль — 15 г

перець запашний горошком — 1-2 шт.

перець чорний горошком — 3-4 шт.

гвоздика сушена (бутони) — 2 шт.

Приготування.

Капусту звільнити від верхнього пошкодженого листя. Нарізати капусту тонкими смужками за допомогою ножа або спеціальної тертки. Викласти у миску.

Очищену моркву натерти на середній тертці. Додати моркву до капусти, всипати сіль. Трохи пом'яти руками, перемішати.

Яблука вимити, видалити серцевину. Нарізати яблука середніми часточками.

Третину капусти з морквою викласти в глибоку об'ємну миску. Поверх розкласти шар яблук із 5-6 скибочок. Додати кілька горошин чорного та запашного перцю, бутон гвоздики.

Потім викласти решту капусти з морквою, прошаровуючи її яблуками та прянощами.

Накрити капусту невеликою плоскою тарілкою, встановити банку з водою як вантаж. Залишити капусту в темному місці при кімнатній температурі.

Щоранку та щовечора капусту протикати дерев'яною шпажкою, щоби виходив газ.

Через три доби капусту перекласти у чисту банку чи контейнер, відправити у холодильник.

Готову капусту подавати до столу разом із яблуками.

Також ми розповідали про салат із помідорів і печериць на зиму: оригінальний рецепт.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: