Мало зібрати врожай — треба ще його зберегти. «Садівник» розкриває кілька секретів тривалого зберігання врожаю.
Капуста. Для зберігання потрібно відібрати щільні качани без ознак хвороби та гнилі. Зберігати капусту можна на стелажах, уклавши її качани поруч корінням угору, або підвісивши за коріння до стелі в льоху.
Картопля. На зберігання відбираємо тільки здорові бульби, провітрюємо та просушуємо їх 2-3 дні перед закладкою. Після переносимо картоплю у льох або підвал, який не промерзає взимку. Температура у льоху має бути близько +2...+3°С, а вологість повітря — 80-90 %.
Морква. Перш ніж прибрати на зберігання, обов'язково обрізаємо все бадилля, зчищаємо бруд із коренеплодів і просушуємо їх. Зберігаємо моркву в дерев'яних ящиках, присипавши її тирсою, листям горобини або піском. При температурі +1...+2°С.
Буряк. Перед тим, як прибрати буряк на зберігання, акуратно очищаємо його від залишків ґрунту. Не можна очищати ножем чи ударами буряком по буряку. Зберігаємо так само, як і моркву.
Взимку періодично потрібно перевіряти всі овочі та вибраковувати гнилі екземпляри, щоби зберегти решту врожаю до весни.
Ми вже розповідали, як зберігати овочі та фрукти в домашніх умовах: кілька лайфхаків.