Капкейки «Ялинки» з білковим кремом — незвичайний десерт

3 хв на прочитання19 Грудня 2022, 00:26

Для їх приготування знадобляться формочки для кексів або мафінів і паперові капсули.

Капкейки «Ялинки» з білковим кремом — незвичайний десерт, який прикрасить ваш новорічний стіл.

Для їх приготування знадобляться формочки для кексів або мафінів та паперові капсули.

Крему з такої кількості інгредієнтів виходить більше ніж на 6 капкейків — сміливо можна розраховувати на 10 шт.

Інгредієнти:

масло вершкове — 50 г;

цукор — 100 г на тісто + 120 для прикраси;

яйце — 1 шт.;

молоко — 60 мл;

борошно — 110 г;

розпушувач — 5 г;

ванілін — дрібка;

яєчні білки — 2 шт.;

лимонна кислота — дрібка;

кондитерські посипання — 0,5 ст. ложки;

барвник харчовий гелевий зелений — 4 краплі.

Приготування.

Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким.

Увімкнути духовку для розігріву до 180 °С.

У миску перекласти розм'якшене вершкове масло, всипати цукор і ванілін.

Міксером на високій швидкості збити масло з цукром 2 хвилини.

Додати яйце.

Збити ще раз, теж приблизно 2 хвилини. Тепер суміш стане більш однорідною, кремовою.

В основу, що вийшла, влити молоко кімнатної температури.

Збити міксером на низькій швидкості протягом 1 хвилини.

Борошно змішати з розпушувачем і просіяти в миску з яєчно-олійною основою.

Міксером на низьких обертах вимішати гладеньке тісто.

Тісто виходить дуже ніжним, шовковистим.

У формочки для кексів або мафінів розкласти паперові капсули. У ці капсули розкласти тісто, займаючи приблизно 2/3 об’єму кожної з них — приблизно за 1,5 ст. ложки тіста у кожну форму.

Випікати кексики в розігрітій до 180 °С духовці 25-30 хвилин.

Готові кексики витягнути із форми (не знімаючи паперових капсул) і залишити остигати.

Поки кекси остигають, приготувати білковий заварний крем (швейцарську меренгу).

Яйця розділити на білки та жовтки. Білки перелити в миску.

До білків всипати цукор і дрібку лимонної кислоти.

Міксером на високій швидкості збити білки з цукром і лимонною кислотою 30 секунд до піни.

У каструлю налити окріп, приблизно 300 мл. Зверху на каструлю поставити миску з білково-цукровою піною. Дно миски не повинно торкатися води.

Поставити каструлю на середній вогонь і міксером на середніх обертах почати збивати білки із цукром. У міру кипіння води крем нагріватиметься, цукор танутиме, білок ставатиме щільним, глянцевим. Збивати приблизно 10 хвилин.

Готовий крем має стати схожим на масу для зефіру або маршмеллоу, а від міксера залишатимуться чіткі борозенки.

Потім миску з кремом зняти із каструлі та збивати крем ще 5 хвилин.

Додати в крем зелений харчовий барвник.

Збивати крем, доки він не охолоне до кімнатної температури.

Готовий крем перекласти у кондитерський мішок із насадкою (найкраще 1М).

Відсадити крем на кекси у вигляді ялинок.

Відразу посипати капкейки різнобарвними кондитерськими посипками.

Новорічні капкейки з кремовими ялинками готові!

Також ми розповідали про новорічну закуску «Ялинкові кульки»: просто й оригінально.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: