Капкейки «Ялинки» з білковим кремом — незвичайний десерт, який прикрасить ваш новорічний стіл.
Для їх приготування знадобляться формочки для кексів або мафінів та паперові капсули.
Крему з такої кількості інгредієнтів виходить більше ніж на 6 капкейків — сміливо можна розраховувати на 10 шт.
Інгредієнти:
масло вершкове — 50 г;
цукор — 100 г на тісто + 120 для прикраси;
яйце — 1 шт.;
молоко — 60 мл;
борошно — 110 г;
розпушувач — 5 г;
ванілін — дрібка;
яєчні білки — 2 шт.;
лимонна кислота — дрібка;
кондитерські посипання — 0,5 ст. ложки;
барвник харчовий гелевий зелений — 4 краплі.
Приготування.
Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким.
Увімкнути духовку для розігріву до 180 °С.
У миску перекласти розм'якшене вершкове масло, всипати цукор і ванілін.
Міксером на високій швидкості збити масло з цукром 2 хвилини.
Додати яйце.
Збити ще раз, теж приблизно 2 хвилини. Тепер суміш стане більш однорідною, кремовою.
В основу, що вийшла, влити молоко кімнатної температури.
Збити міксером на низькій швидкості протягом 1 хвилини.
Борошно змішати з розпушувачем і просіяти в миску з яєчно-олійною основою.
Міксером на низьких обертах вимішати гладеньке тісто.
Тісто виходить дуже ніжним, шовковистим.
У формочки для кексів або мафінів розкласти паперові капсули. У ці капсули розкласти тісто, займаючи приблизно 2/3 об’єму кожної з них — приблизно за 1,5 ст. ложки тіста у кожну форму.
Випікати кексики в розігрітій до 180 °С духовці 25-30 хвилин.
Готові кексики витягнути із форми (не знімаючи паперових капсул) і залишити остигати.
Поки кекси остигають, приготувати білковий заварний крем (швейцарську меренгу).
Яйця розділити на білки та жовтки. Білки перелити в миску.
До білків всипати цукор і дрібку лимонної кислоти.
Міксером на високій швидкості збити білки з цукром і лимонною кислотою 30 секунд до піни.
У каструлю налити окріп, приблизно 300 мл. Зверху на каструлю поставити миску з білково-цукровою піною. Дно миски не повинно торкатися води.
Поставити каструлю на середній вогонь і міксером на середніх обертах почати збивати білки із цукром. У міру кипіння води крем нагріватиметься, цукор танутиме, білок ставатиме щільним, глянцевим. Збивати приблизно 10 хвилин.
Готовий крем має стати схожим на масу для зефіру або маршмеллоу, а від міксера залишатимуться чіткі борозенки.
Потім миску з кремом зняти із каструлі та збивати крем ще 5 хвилин.
Додати в крем зелений харчовий барвник.
Збивати крем, доки він не охолоне до кімнатної температури.
Готовий крем перекласти у кондитерський мішок із насадкою (найкраще 1М).
Відсадити крем на кекси у вигляді ялинок.
Відразу посипати капкейки різнобарвними кондитерськими посипками.
Новорічні капкейки з кремовими ялинками готові!
Також ми розповідали про новорічну закуску «Ялинкові кульки»: просто й оригінально.