Держпродспоживслужба та МЗС продовжують спільну роботу над підтримкою українського експорту та створенням нових можливостей для вітчизняного виробника, що надзвичайно важливо для економіки України воєнного часу.
Завдяки спільній роботі двох відомств та Посольства України в Канаді українські виробники яєчних продуктів відтепер зможуть експортувати продукцію до Канади. Відповідний ветеринарний сертифікат погоджений компетентними органами обох країн.
«Системна робота Міністерства закордонних справ України спільно із Держпродспоживслужбою дозволяють і надалі відкривати нові можливості для української продукції у світі. Ми розуміємо, наскільки важливо підтримувати українських експортерів, особливо в часи війни. Саме тому ми ведемо постійні переговори з іноземними партнерами з цього приводу та крок за кроком ми відкриваємо для українських компаній нові ринки», — заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.
«Новий ринок – економічна стабільність для національного виробника, збереження робочих місць, особливо в часи війни, та посилення конкурентоспроможності України на світовій торговельній арені. Разом з українськими дипломатами продовжуємо роботу в цьому напрямі», — відзначив Сергій Ткачук, Голова Держпродспоживслужби.
Ознайомитися з формою сертифіката можна на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі «Міжнародне співробітництво», в рубриці «Сертифікати на експорт з України».
Вітчизняні виробники можуть ознайомитися з поясненнями до вимог законодавства Канади на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Вимоги країн світу».
Звертаємо увагу, що експорт яєчних продуктів до Канади можливий лише у разі співпраці з ліцензованими імпортерами у Канаді.
Більше новин читайте на GreenPost.