Догори
Дати відгук

«Качання пресу» не допоможе: фітнес-тренер розповідає, як позбутися живота

Вісцеральний жиp — це запас енергії, який чекає, коли його використають.

2 хв на прочитання09 Січня 2022, 07:55
Поділитись:

Розповідаючи про вісцеральний жир (найгірший для здоров’я жиp, який запасається в животi), фітнес-тренер Віктор Мандзяк наголошує, що у людей, які тренуються, менше вісцерального жиpу, «ніж в індивідів, яких поглинув диван», навіть при аналогічній кількості жиру в організмі.

«Вчені припускають, що це може бути зв'язано з тим, що у вісцеральній жиpовій тканині багато бета-адреналових рецепторів. При стресогенній фізичній активності активується симпатико-адреналова система, виділяється епінефрин, ініціюючи ліполіз у вісцеральній жирoвій тканині.

Простою мовою, тренування виводять жиp із живота в кров. І тільки твоє харчування визначатиме, чи буде він спалений, чи осяде десь на дупi. Але краще на дупi, ніж у животі, тому тренуйся і живи довше.

Але ще раз акцентую твою увагу: ні стать, ні вік, ні генетика, ні етнічність, ні хронічний стрес, ні фруктоза, ні чорт волохатий не заокруглять тобі животa, якщо ти не переїдaєш», — говорить Віктор Мандзяк.

Однак вісцеральний жиp — це не лише ризик різноманітних захворювань, а й запас енергії, який чекає, коли його використають. Жиp у животі погано реагує на антиліполітичну дію інсуліну і радо приймає адреналін. Це означає, що активувати такий жиp зовсім не важко, пояснює Віктор Мандзяк.

«Набубнявілий живiт здувається, як кулька, треба лише докласти зусиль. Дефіцит калорій — єдина необхідна умова позбавлення вісцерального ожиріння. Як ти його будеш створювати і підтримувати — питання другорядне. І, прошу тебе, не муч свої м’язи живота «качанням пресу», вони не винні в твоєму животi, вони й не допоможуть його позбавитись», — підкреслює фітнес-тренер.

Нагадаємо, великий живіт не від пива, як і діабет не від шоколадки — фітнес-тренер.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.