Догори
Дати відгук

Кабмін забороняє, але МОЗ говорить, що вакцинованим можна: чи працюватимуть школи в «червоній» зоні

МОЗ підняв обов'язковий відсоток вакцинованих проти COVID-19 для роботи школи в «червоній» зоні.

1 хв на прочитання14 Вересня 2021, 12:26
Школа Школа
Поділитись:

У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100 % працівників мають «зелений» COVID-сертифікат, запевнили в МОЗ 13 вересня.

Хоча в липні в МОЗ обіцяли, що в разі переходу області до «червоного» карантинного рівня епідемічної безпеки для роботи навчального закладу достатньо буде мати 80 % повністю вакцинованого персоналу.

«Однією з важливих новацій стають правила роботи навчальних закладів в умовах карантину. В разі виходу регіону із зеленої зони, тобто потрапляння в жовту, помаранчеву чи червону, задля роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80 % повністю вакцинованого персоналу», — говорив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Однак чинна наразі постанова КМУ забороняє відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами в разі встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Виняток зробили для «здобувачів освіти закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4 класів закладів загальної середньої освіти, здобувачів, які беруть участь в атестації, а також осіб, які беруть участь у заходах з оцінювання якості освіти».

Також ми розповідали, що МОЗ не може відповісти, хто «спускає план» із вакцинації проти COVID-19.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.