Догори
Дати відгук

Кабмін обмежив рубку дерев у Карпатах

Уряд пояснив це тим, що рубки гірських лісів псують імідж України серед країн ЄС

1 хв на прочитання09 Грудня 2020, 16:29
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Кабінет Міністрів України обмежив будь-які рубки дерев у Карпатах, навіть якщо мова йде про оздоровчі. Про це стало відомо на засіданні Уряду, яке відбулося 9 грудня.

Обмеження стосуються суцільних рубок, незалежно від того, йдеться про рубки головного користування чи рубку формування та оздоровлення лісів. 

Пішли на таке рішення через значне погіршення ситуації в екосистемі Карпат. Зокрема, останній рік дерева геть погано утримують воду та не запобігають повеням та селевим потокам. Ще одна причина - знищення через рубки природних умов для росту й цвітіння червонокнижних рослин і життєдіяльності рідкісних тварин.

Крім цього, суцільна рубка лісів за словами урядовців призвела до погіршення іміджу держави закордоном, а також відсутності можливості реалізовувати продукцію деревообробки на ринках ЄС.

Як ми інформували раніше, екологи попереджають, що навіть припинення рубок лісів на гірських схилах не врятує Карпати від повеней. Адже деякі поселення з самого початку побудовані в несприятливих для проживання умовах, де природа поступово "відвойовує" своє. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.