- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Кабачковий сезон: простий рецепт прямо з духовки
Кабачковий сезон: простий рецепт прямо з духовки
Ці запечені кабачки стануть чудовим гарніром до м'яса або риби

Ось простий рецепт запечених кабачків у духовці, який підкреслює ніжний смак овоча та додає до нього легкий аромат часнику і трав.
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 середніх розміру
- Оливкова олія – 2-3 столові ложки
- Часник – 2 зубчики
- Сіль – за смаком
- Мелений чорний перець – за смаком
- Пармезан (або інший твердий сир) – 50 г
- Свіжа зелень (петрушка, базилік) – для подачі
- Паприка або інші спеції – за бажанням
Приготування:
Підготовка кабачків:
- Помийте кабачки, обсушіть їх і наріжте кружальцями товщиною близько 0.5 см.
- Викладіть нарізані кабачки на деко, застелене пергаментом для випічки.
Приготування маринаду:
- У маленькій мисці змішайте оливкову олію, подрібнений часник, сіль і перець.
- За бажанням додайте трохи паприки або інші спеції для додаткового смаку.
Маринування кабачків:
- За допомогою кулінарного пензлика змастіть кабачки оливковою олією з часником.
- Посипте зверху тертим пармезаном.
Випікання:
- Розігрійте духовку до 200 градусів Цельсія.
- Випікайте кабачки близько 15-20 хвилин, або до золотистої скоринки.
Подача:
- Вийміть кабачки з духовки і посипте свіжою зеленню перед подачею.
Ці запечені кабачки стануть чудовим гарніром до м'яса або риби, а також можуть вживатися як самостійна страва. Насолоджуйтесь легкістю та здоров'ям у кожному шматочку!
Більше новин читайте на GreenPost.
Більше з розділу Агро

Літня насолода на тарілці: готуємо холодний борщ по-українськи за 15 хвилин
1 хв на прочитанняВчора

Нашестя сарани на Одещині: поля в Болградському районі атакують шкідники
1 хв на прочитанняВчора

На Одещині засудили трьох рибалок за незаконний вилов
2 хв на прочитанняВчора

Жнива під обстрілами та заморозками: як проходить збиральна кампанія на Запоріжжі
2 хв на прочитанняВчора
Дві нові небезпечні хвороби цукрових буряків поширюються Європою і загрожують Україні
2 хв на прочитанняВчора
Салат з кабачків за 5 хвилин: ідеальна літня закуска, що смакує щодня
2 хв на прочитання01 Липня 2025
В Україні з 1 липня знято заборону на вилов раків, які правила діють для рибалок
2 хв на прочитання01 Липня 2025
Мінагрополітики та рітейл обговорили будівництво овочесховищ
2 хв на прочитання01 Липня 2025
Більше з GreenPost

Європу чекає пекло — синоптики очікують на аномальну спеку за 40 °C
4 хв на прочитання17 хвилин тому

Серце в ритмі музики — як улюблений темп пісень впливає на наше тіло під час тренувань
3 хв на прочитаннягодина тому

Волотиста гортензія — королева саду, що підкорює серця: топ-10 сортів для вашого маленького раю (ФОТО)
3 хв на прочитання6 годин тому

Казки природи: розвіюємо 20 міфів про тварин
7 хв на прочитання7 годин тому
Що буде, якщо їсти морозиво щодня: дієтологи попереджають про 9 ризиків для здоров'я
3 хв на прочитанняВчора
На Житомирщині чоловіка судитимуть за жорстоке побиття собаки молотком
1 хв на прочитанняВчора
Незаконне створення водойм у заплаві річки Гедзилів Яр - відкрито кримінальне провадження
1 хв на прочитанняВчора
Активісти заявили про масові рубки у закарпатському лісництві, де офіційно не рубали
1 хв на прочитанняВчора