- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Іспанські аграрії створили унікальний баклажан шоколадного відтінку
Іспанські аграрії створили унікальний баклажан шоколадного відтінку
Вирощування beChoc подібне до вирощування інших традиційних баклажанів і є дуже адаптивним
Селекційний центр компанії Beyond Seeds (Іспанія) представив баклажани beChoc шоколадно-коричневого кольору.
Як говориться у повідомленні компанії, такого унікального для цього овочу кольору вдалося досягнути завдяки введенню генетики диких видів, пише "Агропортал"
«Ми отримали подовжені баклажани японського типу з унікальним коричневим кольором, який, крім зовнішнього вигляду, надає beChoc нових органолептичних характеристик. Завдяки пігментам хлорофілу, які надають beChoc коричневого кольору, м’якоть має дуже м’який трав’яний смак. Крім того, завдяки високому вмісту хлорогенової кислоти наші баклажани мають високу поживну цінність», — розповів Франциско Бермудес з Beyond Seeds. Він уточнив, що ця сполука має високу антиоксидантну здатність, а також протизапальні, кардіопротекторні та антидіабетичні властивості.
«beChoc стане першим коричневим баклажаном у асортименті, який ми розробляємо відповідно до цієї концепції, і наступного року ми представимо ще три, якими завершимо лінійку шоколадних баклажанів», — говорить Франциско Бермудес.
Вирощування beChoc подібне до вирощування інших традиційних баклажанів і є дуже адаптивним, що дозволяє вирощувати його як в осінньо-зимовому, так і в весняно-літньому циклі. Насіння вийде на ринок в наступній фруктово-овочевій кампанії 2025/26 років.
Більше новин читайте на GreenPost.