- Головна
- Новини
- Здоров'я
- #Коронавірус 2019-nCoV
- Існує продукт, який є "розсадником" коронавірусу – вчені
Існує продукт, який є "розсадником" коронавірусу – вчені

Дослідники не припиняють роботу над вивченням коронавірусу. Поки увесь світ перебуває на карантині, створює вакцини і препарати від вірусу, вчені працюють над тими факторами, які можуть загрожувати здоров'ю людей зараз. Зокрема, це продукти харчування.
Китайські вчені, провівши певні дослідження, прийшли висновку, що лосось – потенційний розсадник китайського коронавірусу Covid-19. Інфекція в її м’ясі може бути життєздатною понад вісім днів (все залежить від температурного режиму). Про це повідомляє rezonans.cc.
Вченістверджують, що при температурі + 25 градусів за шкалою Цельсія патоген на лососі залишається заразним протягом двох днів. А при температурі +4 патоген може бути небезпечним вісім днів. Несприятливий фактор полягає в тому, що в рамках транспортування риби на прилавки супермаркету, на ринок або ж в ресторан найчастіше температура зберігання становить від 0 до +4 градусів.
Відповідно, стверджують вчені, експортований або імпортований лосось може бути джерелом поширення китайського коронавірусу Covid-19. На відміну від різноманітних овочів, фруктів і ягід рибу перевозять в умовах низьких температурних режимів, що і дає можливість вірусу зберігати життєздатність до восьми днів.
Китайські дослідники порекомендували медикам розробити спеціальний протокол, який спрямований на усунення ризиків інфікування риби до того як вона надійде в продаж.
Як відомо, в Україні тільки дві області можуть послабити карантин.







