Медики рекомендують зменшити вживання цих трьох продуктів, або частіше повністю відмовлятися від них.
Червоне м’ясо. Вчені констатують, що надто активне вживання червоного м’яса, продуктів його переробки та немолочних тваринних жирів збільшує ризик інсульту. За словами вченого Гарвардської школи соціальної охорони здоров’я, доктора Фенлей Ван, на здоров’я судинної системи та ймовірність серцево-судинних захворювань найбільше впливає те, який тип жиру вживається в їжу. Наприклад, споживання більшої кількості рослинних жирів або поліненасичених жирів знижує їхній ризик.
У свою чергу, коли в раціоні є багато немолочних тваринних жирів, ймовірність інсульту стає вищою на 16%, встановив дослідник.
Випічка. Основним інгредієнтом випічки зазвичай є біле борошно – продукт, надзвичайно насичений вуглеводами, що швидко засвоюються, різко підвищують рівень цукру в крові. При такому стрімкому піднесенні рівня цукру згодом відбувається так само різке падіння – у результаті людина відчуває сильну, погано контрольовану потяг до їжі.
Помічено, що люди, які регулярно вживають борошняні печені вироби, схильні загалом вживати більше калорій за добу. Наслідком такої звички може стати розвиток ожиріння, який є відомим фактором високого ризику інсульту.
Солодкі ароматизовані йогурти. Вчені не просто так внесли їх до списку продуктів, які підвищують ризик інсульту. Продукти цієї категорії, як правило, повні доданого цукру, чиє споживання на регулярній основі асоціюється з багатьма проблемами: серед них збільшення ваги, високий артеріальний тиск, запалення, серцеві захворювання, збільшення ваги та, діабет 2.
Поганий стан судин та порушення кровообігу, що ведуть до виникнення інсульту або серцевого нападу нерідко виявляються наслідком цих проблем.