Інновації для екологічно чистого майбутнього: об’єднання 15-ти стартапів для зміни глобальних продовольчих систем
Венчурна когорта отримає комплексну підтримку.
Корпорація Mars та міжнародне об’єднання підприємців Unreasonable Group оголосили про створення першої венчурної групи інноваційних компаній в рамках глобальної ініціативи Unreasonable Food. В межах цієї ініціативи засновники проєкту співпрацюватимуть з 15 підприємствами, діяльність яких спрямована на покращення сталого розвитку харчової промисловості та скорочення до мінімуму викидів парникових газів.
15 компаній, що увійшли до першої хвилі програми, мають штаб-квартири на п'яти континентах і працюють у майже 40 країнах світу. Стартапи пройшли ретельний процес відбору та оцінку інноваційних рішень для розв’язання критичних проблем харчової промисловості, потенціалу впливу та масштабованості. А також на відповідність їхньої діяльності чотирьом основним напрямкам: формування майбутнього продовольства, покращення засобів для діяльності фермерів, трансформація ланцюгів постачання харчових продуктів і переосмислення сталого паковання.
Обрані компанії функціонують у різних сферах, які спрямовані на скорочення викидів парникових газів та вуглецю, розробку більш циркулярного пакування та розвиток точного землеробства за допомогою супутникового картографування.
Прикладом, Sea Forest виробляє кормові добавки на основі червоних морських водоростей, які зменшують викиди великої рогатої худоби на 90%. Ще одна з обраних компаній — Loliware, створює пакувальні матеріали на основі морських водоростей, які біологічно розкладаються та піддаються компостуванню в домашніх умовах.
У своїй заяві генеральний директор Unreasonable Group Деніел Епштейн прокоментував: «Їхні інноваційні рішення та прагнення ведуть до створення більш відновлювального, інклюзивного та сталого майбутнього продуктів харчування».
Венчурна когорта отримає комплексну підтримку, включаючи наставництво, доступ до ресурсів, мереж і можливостей для співпраці з лідерами галузі.
Більше новин читайте на GreenPost.