Овочі для вінегрету – картоплю, моркву та буряк – можна варити разом в одному посуді, не переживаючи за колір та смак основних інгредієнтів. Деякі господині побоюються, що через буряки всі овочі виявляться “на одне обличчя”, тільки це зовсім не так: є один хитрий кулінарний трюк.
Якщо досі буряки та інші коренеплоди ви варили окремо, то тепер можна заощадити на митті каструлі та зайнятої на плиті площі.
Зазвичай картопля і морква варяться за часом однаково і швидше, ніж буряк. За готовністю їх витягають, а буряки продовжують варитися далі. Хвилин через 15-20 можна спробувати перевірити його на готовність, розв’язавши рукав.
Крім економії газу та часу можна відзначити і такий приємний момент, як чистий посуд. Завдяки варінню в пакеті буряк не забарвлює воду, а на стінках начиння не осідає темний наліт.
До того ж повністю відсутній запах, який виділяє рум’яний коренеплід при термічній обробці, а завдяки цукру смак виходить чудовим.