Догори
Дати відгук

Хрумкі зелені помідори: мариновані, без варіння

З цього об’єму продуктів вийшло 2 баночки по 1 літру.

1 хв на прочитання20 Вересня 2022, 23:40
Поділитись:

Така маринована заготовка із зелених помідорів з солодким і гострим перчиком, відмінно поєднується з різними гарнірами і закусками. Аромат помідорів просто невимовний, а смак – ідеальний.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, 1200 г;
  • солодкий перець, 300 г;
  • гострий перчик, половинка стручка;
  • часник, 1 головка;
  • петрушка пучок;
  • цукор, 2 ст.л;
  • сіль, 1 ст.л;
  • олія соняшникова, 3 ст.л;
  • оцет 9%, 2 ст.л.

Процес приготування

З цього об’єму продуктів вийшло 2 баночки по 1 літру.

Помідори ріжемо середніми часточками.

Солодкий перець ріжемо шматочками, гострий – дрібно січемо.

Зелень ріжемо, часник краще нарізати тонкими платівками.

Змішуємо помідори з солодким перцем і гострим, часником і зеленню, солимо і всипаємо цукор, вливаємо оцет і олію. Добре все перемішуємо і залишаємо маринуватись у приміщенні на 10 хвилин, щоб пішов сік.

Розкладаємо салат у стерилізовані банки, закручуємо стерилізованими кришками. Банки перевертаємо та ставимо в холодильник на 2 доби, періодично перевертаючи, щоб сік перетікав по всій банці.

Ставимо банки на дно і зберігаємо їх вже в такому положенні в холодильнику або холодному підвалі. Зберігається він до весни. Ось так просто, без стерилізації та варіння, у вас вийдуть дивовижно смачні та ароматні зелені помідори.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.