- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Хрумкі зелені помідори: мариновані, без варіння
Хрумкі зелені помідори: мариновані, без варіння
З цього об’єму продуктів вийшло 2 баночки по 1 літру.
Така маринована заготовка із зелених помідорів з солодким і гострим перчиком, відмінно поєднується з різними гарнірами і закусками. Аромат помідорів просто невимовний, а смак – ідеальний.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- помідори, 1200 г;
- солодкий перець, 300 г;
- гострий перчик, половинка стручка;
- часник, 1 головка;
- петрушка пучок;
- цукор, 2 ст.л;
- сіль, 1 ст.л;
- олія соняшникова, 3 ст.л;
- оцет 9%, 2 ст.л.
Процес приготування
З цього об’єму продуктів вийшло 2 баночки по 1 літру.
Помідори ріжемо середніми часточками.
Солодкий перець ріжемо шматочками, гострий – дрібно січемо.
Зелень ріжемо, часник краще нарізати тонкими платівками.
Змішуємо помідори з солодким перцем і гострим, часником і зеленню, солимо і всипаємо цукор, вливаємо оцет і олію. Добре все перемішуємо і залишаємо маринуватись у приміщенні на 10 хвилин, щоб пішов сік.
Розкладаємо салат у стерилізовані банки, закручуємо стерилізованими кришками. Банки перевертаємо та ставимо в холодильник на 2 доби, періодично перевертаючи, щоб сік перетікав по всій банці.
Ставимо банки на дно і зберігаємо їх вже в такому положенні в холодильнику або холодному підвалі. Зберігається він до весни. Ось так просто, без стерилізації та варіння, у вас вийдуть дивовижно смачні та ароматні зелені помідори.