Догори
Дати відгук

Хрумкі зелені помідори: мариновані, без варіння

З цього об’єму продуктів вийшло 2 баночки по 1 літру.

1 хв на прочитання20 Вересня 2022, 23:40
Поділитись:

Така маринована заготовка із зелених помідорів з солодким і гострим перчиком, відмінно поєднується з різними гарнірами і закусками. Аромат помідорів просто невимовний, а смак – ідеальний.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, 1200 г;
  • солодкий перець, 300 г;
  • гострий перчик, половинка стручка;
  • часник, 1 головка;
  • петрушка пучок;
  • цукор, 2 ст.л;
  • сіль, 1 ст.л;
  • олія соняшникова, 3 ст.л;
  • оцет 9%, 2 ст.л.

Процес приготування

З цього об’єму продуктів вийшло 2 баночки по 1 літру.

Помідори ріжемо середніми часточками.

Солодкий перець ріжемо шматочками, гострий – дрібно січемо.

Зелень ріжемо, часник краще нарізати тонкими платівками.

Змішуємо помідори з солодким перцем і гострим, часником і зеленню, солимо і всипаємо цукор, вливаємо оцет і олію. Добре все перемішуємо і залишаємо маринуватись у приміщенні на 10 хвилин, щоб пішов сік.

Розкладаємо салат у стерилізовані банки, закручуємо стерилізованими кришками. Банки перевертаємо та ставимо в холодильник на 2 доби, періодично перевертаючи, щоб сік перетікав по всій банці.

Ставимо банки на дно і зберігаємо їх вже в такому положенні в холодильнику або холодному підвалі. Зберігається він до весни. Ось так просто, без стерилізації та варіння, у вас вийдуть дивовижно смачні та ароматні зелені помідори.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Електронна мікрофотографія Salmonella enterica серовару Thyphimurium. Фото: HZI/Manfred Rohde
Живляться вуглецем і азотом: воду всього світу можуть очистити нові мікроби, яких знайшли американські науковці
4 хв на прочитання19 хвилин тому
Фото: Раян Дженкінсон/ Getty Images
«Щури розміром з кота»: через страйк сміттярів, який триває вже місяць, британська влада залучає армію (ФОТО)
4 хв на прочитаннягодина тому
Споживання електроенергії в Україні знизилось на 18% через потепління — Укренерго
Споживання електроенергії в Україні впало на 18% через потепління
1 хв на прочитання2 години тому
Фото з відкритих джерел
Чоловікам і жінкам треба снідати по-різному, з'ясували науковці
1 хв на прочитання3 години тому
Страстний тиждень: коли пекти паски та святити великодній кошик
1 хв на прочитання5 годин тому
«Зелена сталь»: як Європейська комісія захищає металургійну промисловість
4 хв на прочитання8 годин тому
Сад у стилі бохо: свобода, творчість і невимушена елегантність
5 хв на прочитання13 годин тому
Економічна криза та спад попиту: Ісландія вдруге поспіль скасувала сезон полювання на китів
3 хв на прочитання14 годин тому