Мариновані томати з цибулею та часником, базиліком та іншою зеленню, це не просто смачно, це дуже смачно, просто та швидко.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
Процес приготування
Томати вибирайте щільні, не перестиглі, м’ясисті. Ріжемо їх великими кружальцями.
Цибулю також ріжемо кільцями, часник дрібно рубаємо ножем, зелень подрібнюємо.
Укладаємо овочі шарами у скляну ємність.
Для заправки змішуємо олію з медом, лимонним соком, базиліком, зеленню, гострим перцем, сіллю.
Заливаємо помідори з цибулею заливкою та накриваємо, прибираємо в холодильник.
Вже через 30 хвилин можна пробувати, але набагато краще, якщо закуска маринуватиметься кілька годин.
Помідори виходять настільки ароматними, що не можна встояти і одразу хочеться з’їсти все. Тому, поки томати маринуються, робіть гарнір та м’ясо до вечері.
Якщо вам до смаку пікантніші маринади. Тоді сік лимона замінюємо яблучним або винним, можна столовим оцтом, мед можна замінити цукром, а цибулю взяти червону, щоб у закусці була природна насолода.