Вєтрова Влада2 хв на прочитання02 Листопада 2022, 18:14
Цей горіховий хліб вдається навіть не дуже досвідченим кулінарам. Тісто замішують на основі борошна, води, солі й свіжих дріжджів, а потім у кілька етапів вводять подрібнені волоські горіхи. Найскладніше — це кілька разів вимішувати тісто.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 500 г
- Вода 400 мл
- Волоські горіхи, очищені 100 г
- Дріжджі свіжі 8 г
- Сіль 8 г
- Цукор 5 г
Приготування:
- Розчиніть свіжі дріжджі й цукор у 400 мл ледь теплої води, перемішайте.
- В іншу миску насипте борошно й поступово вливайте дріжджову суміш, помішуючи дерев’яною ложкою.
- Додайте сіль і продовжуйте вимішувати, доки не отримаєте липке тісто. Накрийте миску харчовою плівкою та залиште на 30 хвилин.
- Складіть тісто кілька разів, не виймаючи його з миски: просто загорніть краї тіста всередину. Дайте йому постояти ще 30 хвилин, потім повторіть процес ще раз і залиште на пів години.
- На злегка посипаній борошном робочій поверхні руками розкачайте тісто, поки не вийде прямокутник з нерівними краями, і розподіліть по ньому подрібнені ядра волоських горіхів.
- Потім загорніть тісто з усіх чотирьох сторін до центру, щоб горіхи опинилися усередині.
- Перекладіть тісто в миску, змащену олією, накрийте й дайте піднятися протягом 2 годин.
- Потім акуратно перекладіть тісто на посипану борошном робочу поверхню і ще раз загорніть краї всередину.
- Надайте тісту форму хліба, потім залиште відпочити протягом 10 хвилин.
- Перекладіть хліб на деко, посипте його невеликою кількістю борошна й дайте йому відпочити востаннє протягом 15 хвилин. Зробіть неглибокий надріз уздовж хліба і випікайте в духовці при 200°С 45 хвилин.
Хліб з волоськими горіхами готовий. Дайте йому трохи охолонути, перш ніж нарізати та подавати.