- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Хліб з волоськими горіхами, смачно та ситно
Хліб з волоськими горіхами, смачно та ситно
Найскладніше — це кілька разів вимішувати тісто.

Цей горіховий хліб вдається навіть не дуже досвідченим кулінарам. Тісто замішують на основі борошна, води, солі й свіжих дріжджів, а потім у кілька етапів вводять подрібнені волоські горіхи. Найскладніше — це кілька разів вимішувати тісто.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 500 г
- Вода 400 мл
- Волоські горіхи, очищені 100 г
- Дріжджі свіжі 8 г
- Сіль 8 г
- Цукор 5 г
Приготування:
- Розчиніть свіжі дріжджі й цукор у 400 мл ледь теплої води, перемішайте.
- В іншу миску насипте борошно й поступово вливайте дріжджову суміш, помішуючи дерев’яною ложкою.
- Додайте сіль і продовжуйте вимішувати, доки не отримаєте липке тісто. Накрийте миску харчовою плівкою та залиште на 30 хвилин.
- Складіть тісто кілька разів, не виймаючи його з миски: просто загорніть краї тіста всередину. Дайте йому постояти ще 30 хвилин, потім повторіть процес ще раз і залиште на пів години.
- На злегка посипаній борошном робочій поверхні руками розкачайте тісто, поки не вийде прямокутник з нерівними краями, і розподіліть по ньому подрібнені ядра волоських горіхів.
- Потім загорніть тісто з усіх чотирьох сторін до центру, щоб горіхи опинилися усередині.
- Перекладіть тісто в миску, змащену олією, накрийте й дайте піднятися протягом 2 годин.
- Потім акуратно перекладіть тісто на посипану борошном робочу поверхню і ще раз загорніть краї всередину.
- Надайте тісту форму хліба, потім залиште відпочити протягом 10 хвилин.
- Перекладіть хліб на деко, посипте його невеликою кількістю борошна й дайте йому відпочити востаннє протягом 15 хвилин. Зробіть неглибокий надріз уздовж хліба і випікайте в духовці при 200°С 45 хвилин.
Хліб з волоськими горіхами готовий. Дайте йому трохи охолонути, перш ніж нарізати та подавати.
Більше з розділу Агро

У Лондоні пограбували фуру з українським вином Chateau Chizay (ФОТО)
1 хв на прочитання4 години тому

В Україні розпочався аудит для відкриття ринку яловичини Великої Британії
1 хв на прочитання13 годин тому

Верховна Рада проголосувала за присвоєння звання Героя України фермеру Олександру Гордієнку
1 хв на прочитанняВчора

Україна стала офіційним членом Генеральної комісії з рибальства у Середземномор’ї
1 хв на прочитанняВчора
Як приготувати ідеальні сирники: секрети ніжної та повітряної текстури
1 хв на прочитанняВчора
В Україні розроблено пілотний проєкт вуглецевих сертифікатів
1 хв на прочитання19 Жовтня 2025
Українські селекціонери вивели 3 нових сорти ріпчастої цибулі
1 хв на прочитання19 Жовтня 2025
Підготовка компосту до морозів: активація дріжджами
1 хв на прочитання18 Жовтня 2025
Більше з GreenPost

Новий морський дрон Quickfish витримує шторми до 6 балів і працює без екіпажу
1 хв на прочитання3 години тому

Топ продуктів із високим вмістом холіну для поліпшення мозкової діяльності
3 хв на прочитання5 годин тому

Мазут з російських танкерів знову забруднює узбережжя Одещини
1 хв на прочитання6 годин тому

На Закарпатті директор лікарні виїхав за кордон після перевірки: медзаклад залишився без фінансування
1 хв на прочитання7 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на четвер, 23 жовтня 2025 року
3 хв на прочитання8 годин тому
ДБР викрило спробу зриву мобілізації в районному ТЦК та СП Одеси
1 хв на прочитання9 годин тому
Чому прогнози погоди не завжди точні?
3 хв на прочитання10 годин тому
У Чорнобильському заповіднику різко зросла чисельність рідкісних птахів
1 хв на прочитання12 годин тому