Особлива грибна солянка по-польськи не дарма вважається практично ідеальним варіантом супу до обіду. Вона готується без м’ясної складової, але виходить завжди дуже густою і дуже ситною.
Нам знадобиться:
Покроковий рецепт приготування:
Почнемо із підготовки грибів. Візьміть 30 г білих сушених грибів і помістіть їх в ємність. Залийте гриби кип’ятком і залиште на 12 хвилин. Потім візьміть 200 г свіжих печериць, наріжте їх на пластини і покладіть у миску. Додайте приблизно 3 чайні ложки солі, 2 столові ложки олії та трохи чорного перцю. Добре перемішайте усі інгредієнти. Візьміть відповідний лист і змастіть його олією. Викладіть гриби на лист і запікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.
Якщо хочете, ви можете просто обсмажити гриби на сковороді, це додасть більш насичений грибний смак супу. Або можна використовувати запечені грибочки, які мають особливий аромат. Тепер перейдемо до овочів. Очистіть і наріжте цибулю кубиками. Також натріть моркву на тертці. Вийміть набряклі сушені гриби з води і наріжте їх.
Поріжте картоплю соломкою і покладіть в каструлю. Залийте воду, закип’ятивши її в чайнику, щоб прискорити процес. Замість води можна використовувати овочевий чи м’ясний бульйон. Додайте воду, в якій замочували гриби, та білі грибочки. Перемішайте, закрийте кришкою та поставте на варіння.
Візьміть сковороду, додайте трохи олії і обсмажте цибулю до напівпрозорості. Додайте моркву до цибулі та обсмажте їх разом кілька хвилин. Додайте обсмажену цибулю з морквою, картоплю з грибами в каструлю.
Додайте лавровий лист, трохи солі (близько 1 чайної ложки) і варіть разом близько 5 хвилин. Потім додайте запечені гриби з духовки і варіть ще близько 7 хвилин, поки овочі та гриби не будуть готові. Перед подачею додайте до солянки зелень і сметану.
Подавайте солянку по-польськи гарячою та насолоджуйтесь неповторним смаком цього ароматного та ситного супу.