Догори
Дати відгук

Хіт серед будь-яких супів: готуємо солянку по-польськи

Готується без м’ясної складової

2 хв на прочитання09 Липня 2023, 21:28
Поділитись:

Особлива грибна солянка по-польськи не дарма вважається практично ідеальним варіантом супу до обіду. Вона готується без м’ясної складової, але виходить завжди дуже густою і дуже ситною.

Нам знадобиться:

  • Картопля – 400 г
  • Морква – 1 шт
  • Цибуля – 1шт
  • Вода – 2 л
  • Гриби печериці – 200 г
  • Гриби мариновані – 150 г
  • Сухі гриби – 30 г
  • Зелень – за смаком
  • Сметана – 200г

Покроковий рецепт приготування:

Почнемо із підготовки грибів. Візьміть 30 г білих сушених грибів і помістіть їх в ємність. Залийте гриби кип’ятком і залиште на 12 хвилин. Потім візьміть 200 г свіжих печериць, наріжте їх на пластини і покладіть у миску. Додайте приблизно 3 чайні ложки солі, 2 столові ложки олії та трохи чорного перцю. Добре перемішайте усі інгредієнти. Візьміть відповідний лист і змастіть його олією. Викладіть гриби на лист і запікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.

Якщо хочете, ви можете просто обсмажити гриби на сковороді, це додасть більш насичений грибний смак супу. Або можна використовувати запечені грибочки, які мають особливий аромат. Тепер перейдемо до овочів. Очистіть і наріжте цибулю кубиками. Також натріть моркву на тертці. Вийміть набряклі сушені гриби з води і наріжте їх.

Поріжте картоплю соломкою і покладіть в каструлю. Залийте воду, закип’ятивши її в чайнику, щоб прискорити процес. Замість води можна використовувати овочевий чи м’ясний бульйон. Додайте воду, в якій замочували гриби, та білі грибочки. Перемішайте, закрийте кришкою та поставте на варіння.

Візьміть сковороду, додайте трохи олії і обсмажте цибулю до напівпрозорості. Додайте моркву до цибулі та обсмажте їх разом кілька хвилин. Додайте обсмажену цибулю з морквою, картоплю з грибами в каструлю.

Додайте лавровий лист, трохи солі (близько 1 чайної ложки) і варіть разом близько 5 хвилин. Потім додайте запечені гриби з духовки і варіть ще близько 7 хвилин, поки овочі та гриби не будуть готові. Перед подачею додайте до солянки зелень і сметану.

Подавайте солянку по-польськи гарячою та насолоджуйтесь неповторним смаком цього ароматного та ситного супу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost