Хачапурі по-імеретинськи — легкий рецепт

1 хв на прочитання03 Січня 2023, 07:28

Вони готуються дуже швидко, але тісту потрібно дати настоятися.

Хачапурі по-імеретинськи готуються дуже легко і просто.

Інгредієнти:

сир розсольний будь-який (бажано адигейський) — 400 г;

борошно — 250 г;

сметана 20% — 200 г;

яйце — 1 шт.;

олія — 2 ст. л.;

масло вершкове (розтоплене) — 50 г;

сіль – 0,5 ч. л.

Приготування.

Борошно просіяти. До борошна додати яєчний білок, сметану, олію та сіль. Замісити тісто. Загорнути тісто у харчову плівку або помістити в пакет та залишити на 30 хвилин.

Для начинки сир натерти на тертці або потовкти виделкою. Додати жовток та 2 ч. л. розтопленого вершкового масла. Перемішати.

Розкачати тісто, викласти начинку.

Зібрати краї тіста до центру. Перевернути швом донизу і знову розкачати. Коржики з сиром смажити на сухій сковороді.

Готові коржики змащувати розтопленим вершковим маслом.

Хачапурі по-імеретинськи готові.

Також ми розповідали про продукти, які послаблюють імунітет — є на кожній кухні.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: