Догори
Дати відгук

Гвоздика корисна для діабетиків

Якщо у вас є діабет 2 типу, вам необхідно знайти альтернативні засоби стабілізації рівня цукру в крові.

1 хв на прочитання29 Липня 2022, 22:30
Поділитись:

Відповідно до дослідження, додавання екстракту гвоздики може призвести до різкого падіння рівня цукру в крові. Гвоздика – це висушені квіткові бруньки дерева Syzygium ароматичного, які століттями використовували як прянощі.

“Один особливо цінний екстракт гвоздики містить не менше 30% поліфенолів, включаючи галову, хлорогенову та еллагову кислоти, катехін, кверцетин та евгенол, які корисні для здоров’я”, – пишуть автори дослідження.

У попередніх дослідженнях цей екстракт гвоздики продемонстрував сприятливий вплив на печінку – ключову ділянку тіла (поряд з жиром та м’язами), що бере участь у резистентності до інсуліну.

Ці результати привели вчених до гіпотези про те, що екстракт гвоздики, багатий на поліфеноли, може мати переваги для метаболізму глюкози у дорослих людей.

Дослідники зареєстрували 13 здорових добровольців (віком 25-35 років), розділивши їх на дві групи залежно від вихідного рівня глюкози перед їжею. у переддіабетичній групі екстракт гвоздики викликав значне зниження рівня глюкози перед їжею (натще) на 24 та 30 дні.

До слова, коли дуже хочеться солодкого — корисні солодощі існують.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.