Догори
Дати відгук

Грибна солянка — ідеальний вибір для пісного меню

Гармонійний і збалансований варіант для тих, хто дотримується посту чи просто прагне урізноманітнити раціон.

1 хв на прочитання6 годин тому
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Солянка з грибами — це приклад того, як проста пісна страва може бути смачною, корисною та легкою у приготуванні. Гриби здатні повноцінно замінити м’ясо у пісному меню завдяки високому вмісту білка та багатому смаку. У цій солянці вони стають основним інгредієнтом, надаючи страві ситності та користі. Вони чудово поєднуються з овочами та спеціями, створюючи гармонійний і збалансований варіант для тих, хто дотримується посту чи просто прагне урізноманітнити раціон.

Інгредієнти:

вода — 2 л.;

гриби свіжі — 500 г;

цибуля — 1 шт.;

морквина — 1 шт.;

огірки мариновані — 2 шт.;

томатна паста — 2 ст. л.;

борошно — 1 ст. л.;

лавровий лист, сіль, перець;

маслини — 10 шт.

Приготування.

Порізати гриби, обсмажити на сковорідці й викласти у каструлю.

Порізати цибулю кубиками, моркву натерти на великій тертці. Налити в сковорідку олії, викласти цибулю порізану та смажити помішуючи 2 хвилини. Потім додати моркву та смажити все разом 2-3 хвилини. Додати томатну пасту, борошно, долити трішки води й усе перемішати. Тушкувати 2 хвилини.

Порізати мариновані огірки кубиками, додати до овочів, помішати й тушкувати ще 3 хвилини. Викласти овочі в каструлю до грибів.

Маслини порізати кружечками й теж висипати у каструлю. Залити все окропом, посолити, поперчити, кинути лавровий лист і варити на малому вогні 7-10 хвилин.

Перед подачею на стіл грибну солянку в тарілці посипати свіжою зеленню і покласти скибочку лимона. Також за смаком можна додати пісний майонез.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.