- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Грибна солянка — ідеальний вибір для пісного меню
Грибна солянка — ідеальний вибір для пісного меню
Гармонійний і збалансований варіант для тих, хто дотримується посту чи просто прагне урізноманітнити раціон.
Солянка з грибами — це приклад того, як проста пісна страва може бути смачною, корисною та легкою у приготуванні. Гриби здатні повноцінно замінити м’ясо у пісному меню завдяки високому вмісту білка та багатому смаку. У цій солянці вони стають основним інгредієнтом, надаючи страві ситності та користі. Вони чудово поєднуються з овочами та спеціями, створюючи гармонійний і збалансований варіант для тих, хто дотримується посту чи просто прагне урізноманітнити раціон.
Інгредієнти:
вода — 2 л.;
гриби свіжі — 500 г;
цибуля — 1 шт.;
морквина — 1 шт.;
огірки мариновані — 2 шт.;
томатна паста — 2 ст. л.;
борошно — 1 ст. л.;
лавровий лист, сіль, перець;
маслини — 10 шт.
Приготування.
Порізати гриби, обсмажити на сковорідці й викласти у каструлю.
Порізати цибулю кубиками, моркву натерти на великій тертці. Налити в сковорідку олії, викласти цибулю порізану та смажити помішуючи 2 хвилини. Потім додати моркву та смажити все разом 2-3 хвилини. Додати томатну пасту, борошно, долити трішки води й усе перемішати. Тушкувати 2 хвилини.
Порізати мариновані огірки кубиками, додати до овочів, помішати й тушкувати ще 3 хвилини. Викласти овочі в каструлю до грибів.
Маслини порізати кружечками й теж висипати у каструлю. Залити все окропом, посолити, поперчити, кинути лавровий лист і варити на малому вогні 7-10 хвилин.
Перед подачею на стіл грибну солянку в тарілці посипати свіжою зеленню і покласти скибочку лимона. Також за смаком можна додати пісний майонез.
Більше новин читайте на GreenPost.