Догори
Дати відгук

Громадський активіст виклав у соцмережах фото довідки про вакцинацію, купленої ним на залізничному вокзалі (ФОТО)

Адже дані про його щеплення проти COVID-19 до системи не потрапили.

3 хв на прочитання01 Листопада 2021, 16:49
Фото із сайту Укрзалізниці Фото із сайту Укрзалізниці
Поділитись:

Громадський активіст Василь Жорник розповів, як на станції Харків-Пасажирський придбав за недорого офіційну довідку про вакцинацію проти COVID-19  однією дозою. До розповіді він додав фото купленої довідки.

«Довідка коштує набагато дешевше, ніж тест на ковід за 350 гривень. Головне — потрапити на зміну вакцинаторів, котрі дуже люблять гроші. Вакцинатори були дуже задоволені, вони й особисту вигоду здобули, і «план виконали», — поділився він враженнями.

У коментарі GreenPost активіст розповів, що 27 вересня 2021 р. отримав першу дозу вакцини AstraZeneca.

«Як отримав: невідомі люди в масках, невідомо звідки, зробили мені укол у плече незрозуміло яким препаратом. Контактів цих людей у ​​мене немає, як і відповіді на запитання: що робити, якщо я не зміг через поважну причину через місяць вколоти другу дозу?» — розповідає Василь Жорник.

Активіст говорить, що у нього взяли копії паспорта та коду, але документів про вакцинацію першою дозою не видали, пояснивши, що це робиться для того, «щоб у такий спосіб стимулювати людей вакцинувати другою дозою» — мовляв, люди після побічки від першої дози бояться вакцинуватися другою. Вакцинація відбувалася в Харкові на режимній території одного з офісів, де доступ поліції та інших контролюючих органів різко обмежений.

«Хто і що мені вколов, я не знаю досі», — стверджує Василь Жорник

Він говорить, що «незаконні вимоги держави про примус до вакцинації виконав», але натомість навіть не отримав документу, який дає змогу безперешкодно користуватися поїздами та міжміськими рейсами автобусів.

Василь Жорник розповідає, що приїхав на Південний вокзал Харкова, де від чергового у вокзалу отримав усне роз'яснення: потрібно мати ковідний паспорт, документ про вакцинацію першою дозою або негативний тест за 350 гривень, інакше в поїзд не пустять, а документ про причину не допуску до поїзда не видадуть — він не передбачений.

«Тобто, повторюю, яка виходить неприємна ситуація: вакцинована першою дозою людина (поза системою УЗ) не може скористатися поїздом УЗ. Для вирішення моєї проблеми мені черговий по вокзалу по станції Харків-Пасажирський порадив звернутися до пункту вакцинації, де можуть «вирішити моє питання». У пункті вакцинації УЗ мені запропонували спосіб вирішення проблеми: я погоджуюся на примусову вакцинацію першою дозою для виконання плану пунктом вакцинації УЗ, а пункт вакцинації УЗ мені видає довідку, яка має мені допомогти сісти у поїзд. Централізованої бази щодо обліку вакцинованих людей в Україні немає! У пункті вакцинації УЗ мені 28 жовтня 2021 року «вкололи файзер» першу дозу та видали довідку. Жодних документів з мене не вимагали, я просто пред'явив паспорт», — розповів нам Василь Жорник.

Також ми розповідали, що у Києві люди побилися у черзі на вакцинацію від COVID-19 (ВІДЕО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання4 години тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання5 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора