Грінки з морквою та вареними яйцями — смачна і проста закуска з елементарних продуктів.
Інгредієнти:
морква — 1 шт. (100 г);
яйця (великі) — 3 шт.;
майонез — 60 г;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком;
хліб білий — 6-8 скибочок (150 г);
олія (для смаження) — 1-2 ч. ложки.
Приготування.
Яйця відварити круто (протягом 10 хвилин). Перекласти яйця в холодну воду і залишити остигати.
Сиру моркву очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці. Моркву вибирати смачну, соковиту, солодку.
Яйця очистити від шкаралупи і натерти на дрібній тертці. З'єднати яйця та моркву в одній мисці.
Додати майонез, всипати сіль і чорний мелений перець за смаком.
Перемішати.
Намазка з моркви та яєць готова.
Розігріти сковороду з невеликою кількістю олії й обсмажити скибочки хліба, багета чи батона до золотистої скоринки з двох сторін.
Грінки викласти на тарілку і дати їм охолонути
Поверх грінок розподілити яєчно-морквяну масу. Вийде 6-8 бутербродів.
Прикрасити грінки зі свіжою морквою та вареними яйцями зеленню та подавати до столу.
Також ми розповідали про грінки-п'ятихвилинки з сиром у духовці: простий рецепт.