Рецептів грецького салату багато, але незмінними компонентами є оливки, помідори, огірки, оливкова олія та багато вишуканих спецій. Існує безліч особливостей приготування грецького салату. Але головне, щоб салат вийшов яскравим, легким і веселим.
1
Перець очистити від насіння, нарізати великою соломкою.
2
Помідори нарізати великими шматочками.
3
Огірки нарізати скибочками.
4
Ріпчасту цибулю нарізати соломкою.
5
У миску налити оливкову олію. Додати сік лимона та улюблені спеції, посолити та поперчити.
6
Скласти всі овочі в миску, залити соусом і перемішати.
7
Фету нарізати кубиками.
8
На тарілку покласти листя салату, викласти овочеву суміш. Зверху розкласти кубики фети та оливки. Яскравий та соковитий салат готовий!
Завдяки різним видам овочів, грецький салат абсолютно не калорійний, але містить багато вітамінів та мікроелементів.
Грецький салат є настільки самодостатнім, що може подаватися до столу як самостійна страва або гарнір.
Якщо полюбляєте гострі страви, приготуйте для грецького салату спеціальну заправку: в оливкову олію слід додати перетертий часник, сіль, перець, сік лимона, духмяні трави й ретельно збити.
Насправді орегано це наша звичайна лікарська материнка. Орегано є у багатьох кухнях світу як приправа, гарно поєднується з іншими прянощами – базиліком, майораном, перцем, тим’яном.
Різниця у тому, що орегано вирощують спеціально для кулінарії, а дикоростуча материнка менш духмяна.