Вєтрова Влада2 хв на прочитання05 Грудня 2023, 21:12
Наближаються зимові свята. І саме зараз хочеться посмакувати смачним і запашним печивом з тонким ароматом імбиру. Приготувати його можна до Дня Святого Миколая, Різдва чи будь-якого іншого свята. Таке печиво дуже до вподоби дітям через його форму і приємний солодкий смак. Приготувати імбирне печиво просто і швидко, а щоби робота йшла веселіше, залучіть до процесу приготування “миколайчиків” дітей. Сьогодні пропонуємо вам рецепт імбирного печива від фудблогера і шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Інгредієнти:
- 350 грамів борошна;
- 150 грамів цукру;
- 150 грамів меду;
- 75 грамів вершкового масла;
- 1 столова ложка коньяку (можна замінити ромом);
- 1 чайна ложка розпушувача для тіста;
- 1 столова ложка какао-порошку;
- ½ чайної ложки меленого імбиру;
- ½ чайної ложки меленого кардамону;
- одне яйце;
- 1 столова ложка цукрової пудри.
Приготування:
- У мисці з’єднайте 75 грамів вершкового масла, 150 грамів цукру і 150 грамів меду. Прогрійте на водяній бані до повного розчинення. Додайте 1 чайну ложку розпушувача й одне яйце, перемішайте і залиште масу охолонути до кімнатної температури протягом 20 хвилин.
- Потім додайте в миску коньяк або ром, приблизно 1 столову ложку. Додайте в миску 1 столову ложку какао. Акуратно перемішайте.
- В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти – 350 грамів борошна, мелений імбир та кардамон.
- Змішайте сухі інгредієнти з сумішшю яйця і масла. Замісіть тісто. Можливо, вам знадобиться трохи більше борошна, в залежності від якості та рівня в ній клейковини.
- Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 сантиметра. За допомогою формочок надайте тісту форму чоловічків. Можна використовувати будь-які інші форми.
- Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 10-12 хвилин.
- За бажанням прикрасьте готове імбирне печиво печиво цукровою пудрою (1 столова ложка).
Більше новин читайте на GreenPost.