Готуємо вдома знаменитий шедевр грузинської кухні "Чкмерулі" - покроковий рецепт

2 хв на прочитання01 Травня 2023, 18:24

Чкмерулі – це справді, найсмачніша страва!

“Чкмерулі” – це одна з найсмачніших страв із курки! Інгредієнтів мінімум, приготування просте, а результат приголомшливий! Секрет чкмерулі в насиченому вершково-чесночному соусі, в нього під час поїдання курки вмочують лаваш або коржик – це дуже смачно!

Нам знадобиться:

Покроковий рецепт приготування:

  1. Беремо курку, зрізаємо крайні частини крил, гузку і розрізаємо грудку навпіл.

Для приготування можна взяти тільки стегна або стегна та гомілки, наприклад, але у традиційному варіанті використовується саме ціла тушка.

  1. У місцях ніжок ламаємо руками суглоби та розпластуємо курку, як показано на фото.
  2. Курку рясно солимо з двох сторін, викладаємо на добре розігріту сковороду з олією, встановлюємо гніт і смажимо з кожної сторони по 12-15 хвилин на середньому вогні.
  3. Після готовності курочку дістаємо, обробляють на окремі частини і приступаємо до найголовнішого – до соусу.
  4. Після курки сковороду не миємо, а прямо туди відправляємо перемелений у ступці часник із сіллю і смажимо 1 хвилину, постійно помішуючи.
  5. Далі вливаємо 20% вершки, перемішуємо, потім всипаємо солодку паприку, гострий червоний перець, ще раз перемішуємо і доводимо до кипіння.
  6. Відправляємо в сковороду дрібно нарізану зелень кропу з петрушкою, потім повертаємо курку і тушкуємо 5-7 хвилин, постійно поливаючи шматочки соусом.
  7. Відправляємо в сковороду дрібно нарізану зелень кропу з петрушкою, потім повертаємо курку і тушкуємо 5-7 хвилин, постійно поливаючи шматочки соусом.

Чкмерулі – це справді, найсмачніша страва! До того ж, дуже проста, погодьтеся. Курку так ми готуємо дуже часто, на гарнір йде запечена картопля і обов’язково свіжі домашні кукурудзяні коржики, які вмочуються в соус. Смакота!

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: