- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Готуємо вдома знаменитий шедевр грузинської кухні "Чкмерулі" - покроковий рецепт
Готуємо вдома знаменитий шедевр грузинської кухні "Чкмерулі" - покроковий рецепт
Чкмерулі – це справді, найсмачніша страва!
“Чкмерулі” – це одна з найсмачніших страв із курки! Інгредієнтів мінімум, приготування просте, а результат приголомшливий! Секрет чкмерулі в насиченому вершково-чесночному соусі, в нього під час поїдання курки вмочують лаваш або коржик – це дуже смачно!
Нам знадобиться:
- Курка – 1 шт.
- Вершки 20% – 500 мл.
- Часник – 1 головка
- Кріп, петрушка
- Солодка паприка – 1 ч.л.
- Гострий перець – 0,5 ч.л.
- Сіль
- Соняшникова олія
Покроковий рецепт приготування:
- Беремо курку, зрізаємо крайні частини крил, гузку і розрізаємо грудку навпіл.
Для приготування можна взяти тільки стегна або стегна та гомілки, наприклад, але у традиційному варіанті використовується саме ціла тушка.
- У місцях ніжок ламаємо руками суглоби та розпластуємо курку, як показано на фото.
- Курку рясно солимо з двох сторін, викладаємо на добре розігріту сковороду з олією, встановлюємо гніт і смажимо з кожної сторони по 12-15 хвилин на середньому вогні.
- Після готовності курочку дістаємо, обробляють на окремі частини і приступаємо до найголовнішого – до соусу.
- Після курки сковороду не миємо, а прямо туди відправляємо перемелений у ступці часник із сіллю і смажимо 1 хвилину, постійно помішуючи.
- Далі вливаємо 20% вершки, перемішуємо, потім всипаємо солодку паприку, гострий червоний перець, ще раз перемішуємо і доводимо до кипіння.
- Відправляємо в сковороду дрібно нарізану зелень кропу з петрушкою, потім повертаємо курку і тушкуємо 5-7 хвилин, постійно поливаючи шматочки соусом.
- Відправляємо в сковороду дрібно нарізану зелень кропу з петрушкою, потім повертаємо курку і тушкуємо 5-7 хвилин, постійно поливаючи шматочки соусом.
Чкмерулі – це справді, найсмачніша страва! До того ж, дуже проста, погодьтеся. Курку так ми готуємо дуже часто, на гарнір йде запечена картопля і обов’язково свіжі домашні кукурудзяні коржики, які вмочуються в соус. Смакота!