- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Готуємо без світла і без шкоди для фігури: спагетті з кабачків
Готуємо без світла і без шкоди для фігури: спагетті з кабачків
Для приготування спагеті потрібні молоді пружні кабачки, котрі триматимуть форму.
Дієтологи вже давно сказали: нема ніякої проблеми в тому, щоб їсти пасту, головне — в міру та в балансі.
"Але борошно все одно викликає в багатьох людей тривогу, а комусь просто не хочеться важких вуглеводів. Що ж, маємо для вас альтернативу — спагеті з кабачків. Головна тут клітковина, жирів і вуглеводів мінімум, та й для приготування не потрібна навіть електрика", — каже український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Для приготування спагеті потрібні молоді пружні кабачки, котрі триматимуть форму. Обирайте не переспілі, ретельно продивляйтеся, щоб не було пошкоджень на шкірці, це може зіпсувати смак. Також можете взяти цукіні, вони трішки твердіші, тому й форму можуть тримати ще краще.
Що додати до спагеті
Цей рецепт ми вирішили зробити нейтральним, щоб кабачки виступали саме гарніром. Однак ви можете приготувати спагеті з кабачків з томатами та сиром за нашим рецептом, або ж додавати до цього базового варіанту інші начинки. Гарно підійде молодий сир, можна спробувати приготувати цю страву з тунцем або смаженими креветками.
Як приготувати спагеті з кабачків. Інгредієнти:
- 500 г кабачків
- 2 гілочки петрушки
- 50 г волоських горіхів
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1 ст.л. ароматної чи оливкової олії
- ½ ч.л. солі
- Вимийте кабачки — 1 середній чи два невеликих, натріть їх на тертці для моркви по-корейськи. Якщо такої тертки немає, наріжте спершу тонкими слайсами вздовж, а потім на тоненькі смужки.
- Дрібно наріжте петрушку, подрібніть 50 г волоських горіхів і змішайте їх із зеленню.
- До горіхів і зелені додайте 1 ст.л. лимонного соку та 1 ст.л. олії.
- Заправте кабачки ½ ч.л. солі та горіховою заправкою. Перемішайте та подавайте. За бажанням додайте кілька горіхів.
Більше новин читайте на GreenPost.