Вєтрова Влада2 хв на прочитання07 Серпня 2022, 23:40
Гострі помідори на зиму в маринаді з овочів стануть вашою улюбленою стравою на багато років. Особливо такий рецепт консервованих помідорів сподобається чоловікам.
Консервовані помідори в овочевій заливці у банках на зиму швидко та легко готувати. Крім помідорів, смачними виходять і сам розсіл, і овочі, які використовуються для заготівлі. Така закуска виходить дуже насиченою та ароматною. Подавати помідори на зиму без варіння та стерилізації можна як самостійну страву, так і у вигляді закуски до будь-якого м'яса чи гарніру, пише НВ
Інгредієнти на 3 літри:
- помідори - 1,5 кг.
- солодкий перець - 100 г.
- морква - 100 г.
- часник - 50 г.
- чорний перець горошком - 5 шт.
- гвоздика - 2 шт.
- лавровий лист - 2 шт.
- оцет 9% – 1 ст. л.
Маринад:
- вода - 1,5 л.
- сіль - 30 г.
- цукор - 110 г.
Спосіб приготування:
- У чисті банки закладаємо запашний перець, гвоздику та лавровий лист.
- Протикаємо помідори у плодоніжки за допомогою зубочистки та укладаємо у банку.
- Заливаємо окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.
- Болгарський перець, моркву та часник перебиваємо в кашу за допомогою блендера або м'ясорубки та пересипаємо в каструлю. Для шанувальників гострого можна додати і перець Чилі.
- Зливаємо воду із банок у каструлю, всипаємо цукор, сіль, доводимо до кипіння, варимо рівно 3 хвилини і знімаємо з вогню.
- Поки вариться розсіл, додаємо в кожну баночку 9% оцет.
- Доверху заливаємо гарячим розсолом, щільно закручуємо кришками, перевертаємо дном догори і залишаємо так до повного остигання.
Зберігати банки потрібно у прохолодному місці, підвалі чи холодильнику. Восени, коли прохолодно, можна зберігати і на балконі. Відкривати помідори слід не раніше ніж через 1-2 місяці. За цей час вони насититься розсолом та наповняться смаком.