Гострі помідори в овочевій заливці на зиму

2 хв на прочитання07 Серпня 2022, 23:40

Зберігати банки потрібно у прохолодному місці

Гострі помідори на зиму в маринаді з овочів стануть вашою улюбленою стравою на багато років. Особливо такий рецепт консервованих помідорів сподобається чоловікам.

Консервовані помідори в овочевій заливці у банках на зиму швидко та легко готувати. Крім помідорів, смачними виходять і сам розсіл, і овочі, які використовуються для заготівлі. Така закуска виходить дуже насиченою та ароматною. Подавати помідори на зиму без варіння та стерилізації можна як самостійну страву, так і у вигляді закуски до будь-якого м'яса чи гарніру, пише НВ

Інгредієнти на 3 літри:

Маринад:

Спосіб приготування:

  1. У чисті банки закладаємо запашний перець, гвоздику та лавровий лист.
  2. Протикаємо помідори у плодоніжки за допомогою зубочистки та укладаємо у банку.
  3. Заливаємо окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.
  4. Болгарський перець, моркву та часник перебиваємо в кашу за допомогою блендера або м'ясорубки та пересипаємо в каструлю. Для шанувальників гострого можна додати і перець Чилі.
  5. Зливаємо воду із банок у каструлю, всипаємо цукор, сіль, доводимо до кипіння, варимо рівно 3 хвилини і знімаємо з вогню.
  6. Поки вариться розсіл, додаємо в кожну баночку 9% оцет.
  7. Доверху заливаємо гарячим розсолом, щільно закручуємо кришками, перевертаємо дном догори і залишаємо так до повного остигання.

Зберігати банки потрібно у прохолодному місці, підвалі чи холодильнику. Восени, коли прохолодно, можна зберігати і на балконі. Відкривати помідори слід не раніше ніж через 1-2 місяці. За цей час вони насититься розсолом та наповняться смаком.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: