- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Гомбовці зі сливами: полегшена відповідь вареникам з вишнею
Гомбовці зі сливами: полегшена відповідь вареникам з вишнею
Тісто картопляне, начинка фруктова: сама страва легка і соковита.
Поки сезон слив у розпалі, спробуйте оригінальний десерт з Карпатського регіону. Це картопляні гомбовці зі сливою всередині. Типу як вареники з вишнею, але однозначно крутіше. Гомбовці – це кульки з тіста (картопляного, сирного, дріжджового), начинені ягодами чи фруктами. При подачі їх обсипають смаженими сухариками зі спеціями чи подрібненими горішками. Страва родом з Угорщини, але готується і в Румунії, Словаччині та на Закарпатті.
Інгредієнти
- 600 г картоплі, яка добре розварюється (на пюре)
- 200-250 г пшеничного борошна (скільки візьме)
- 30 г вершкового масла
- 1 куряче яйце
- дрібка солі
Для начинки:
- 500 г слив (бистриця, угорка, або середня темна слива)
Для оздоблення:
- 80 - 100 г розтопленого вершкового масла
- 120 г панірувальних сухарів або подрібнених горішків
- 40 г вершкового масла для обсмажування сухарів/горіхів
- 120 г цукрової пудри
- спеції до обсипки: ваніль/кориця
Варену картоплю потоптати на однорідне пюре. Додати борошно, сіль, масло, яйце і замісити тісто. Тісто не має липнути до рук, але повинно залишатися ніжним.
Тісто формуємо у "ковбаску", нарізаєо на кружечки приблизно як невеликий сирник. Кружечки розкатуємо до товщини 1 см. На кожен кладемо сливу без кісточки. Загортаємо, формуємо "кульку".
Варимо у підсоленій киплячій воді 5-10 хв. Викладаємо в миску.
Для оздоблення смажимо на вершковому маслі панірувальні сухарі або подрібнені горішки. Додаємо корицю або ваніль. Обливаємо кульки гомбовців розтопленим маслом, і посипаємо зверху. Буде смачно аж "на біс".
Більше новин читайте на GreenPost.