Догори
Дати відгук

Головний продукт, який не можна гіпертонікам

Ваша дієта також відіграє величезну роль.

2 хв на прочитання01 Березня 2023, 08:11
Поділитись:

Інгредієнт часто прихований у продуктах, які ви купуєте, що ускладнює визначення того, скільки ви їсте.

Різні фактори ризику від надмірної ваги до куріння можуть закласти основу для високого кров’яного тиску, також відомого як гіпертонія. Як і в багатьох інших випадках, ваша дієта також відіграє величезну роль. Що ще гірше, однією з найпоширеніших причин гіпертонії є популярний інгредієнт, який обов’язково знайдеться у вашій кухонній шафі.

Чи посипаєте ви нею картоплю або додаєте її в домашню їжу для покращення смаку, сіль — найпопулярніша приправа.

На відміну від спецій та трав, люди не відчувають нелюбові до солі, що робить приправу незамінним інгредієнтом. У той час як сіль може зберегти оброблені продукти і надати аромату свіжим інгредієнтам, ваш кров’яний тиск не найбільший шанувальник.

Вживання дуже великої кількості солі є «найсерйознішою причиною» високого кров’яного тиску.

Причина, через яку пікантний ароматизатор підвищує кров’яний тиск, полягає у затримці води. Сіль змушує ваше тіло утримувати воду. Якщо ви їсте занадто багато, зайва вода в крові означає додатковий тиск на стінки судин, підвищуючи кров’яний тиск. Якщо у вас є високий кров’яний тиск, занадто багато солі підвищить його ще більше, і це може означати, що будь-які ліки від кров’яного тиску, які ви приймаєте, не працюють так, як повинні.

Дорослі повинні споживати менше шести грамів солі щодня. Але поки не замикайте сільничку в кухонній шафі.

«Більшість солі, яку ми їмо, прихована в продуктах, які ми купуємо у готовому вигляді, таких як хліб, печиво, сухі сніданки, соуси та приправи, а також готові страви та їжа на виніс».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Скандал в Одесі: вихователі-кривдники уникають покарання через звільнення
"Стільці над головою": одесити вимагають реформи системи, де звільнення стає захистом для кривдників дітей
3 хв на прочитання33 хвилини тому
Фото ілюстративне
Жувальна гумка може допомогти серцю: пояснення лікарки Малишевої
1 хв на прочитання2 години тому
День поінформованості про цукрову залежність
Солодка пастка: 30 жовтня — день, коли говорять про цукрову залежність
2 хв на прочитання10 годин тому
Регулювання нікотинових паучів: Комітет ВРУ шукає компроміс між забороною та контролем
Регулювання нікотинових паучів: комітет ВРУ шукає компроміс між забороною та контролем
2 хв на прочитанняВчора
Як не варто лікувати застуду: поради німецьких медиків
2 хв на прочитанняВчора
Не доля, а стан, якому можна запобігти: профілактика та реабілітація після інсульту
2 хв на прочитанняВчора
Псоріаз — не лише про шкіру: чому 29 жовтня важливо говорити про видиму і невидиму хворобу
2 хв на прочитанняВчора
Догляд, який тримає світ: навіщо потрібен Міжнародний день догляду та підтримки
2 хв на прочитанняВчора