Догори
Дати відгук

Гіпотонія може призвести до смерті: як підняти тиск самостійно

Гіпотонія переноситься організмом легше, ніж гіпертонія

2 хв на прочитання19 Листопада 2023, 20:10
Гіпотонія може призвести до смерті : як підняти тиск самостійно Гіпотонія може призвести до смерті : як підняти тиск самостійно
Поділитись:

Багато людей вважають, що жити з низьким тиском – це непогано і для здоров'я, і для самопочуття. Однак аномально низькі показники – це зовсім інша справа, адже в даному випадку людина може зіткнутися з постійними запамороченнями і навіть непритомністю. Більше того, у важких випадках гіпотонія може призвести до смерті.

Чим небезпечна гіпотонія?

Низький тиск називається гіпотонією і характеризується артеріальним тиском нижче за 90/60 мм ртутного стовпа. При такому стані мозок отримує менше кисню, знижується працездатність, підвищується стомлюваність, частіше турбують запаморочення та головні болі у скронях або лобі, чорні «мушки» перед очима.

Хоча гіпотонія переноситься організмом легше, ніж гіпертонія, вона може бути симптомом серйозних захворювань. Це серцево-судинні патології, дефіцит мікроелементів, зневоднення, алергічні реакції, ендокринні захворювання, інтоксикація та нейродегенеративні зміни (загибель клітин мозку).

Як підняти тиск самостійно?

Якщо у вас знизився тиск, підняти його можна такими способами:

  • випити солоної води або з’їсти щось солоне – натрій трохи підвищить тиск;
  • приготувати чашку міцної кави, однак якщо ви п’єте каву постійно, такий спосіб може і не зробити потрібної дії;
  • випийте достатньо мінеральної води або зеленого чаю, оскільки причиною низького тиску може бути зневоднення;
  • ляжте на спину і підніміть ноги вище голови. Якщо сидите – покладіть ногу на ногу, а якщо стоїте – схрестіть ноги, як ножиці.

Щоб знижений тиск відчувався якомога рідше, змініть спосіб життя:

  • харчуйтеся регулярно і невеликими порціями;
  • спіть не менше 7-8 годин на добу;
  • відмовтеся від алкоголю та куріння;
  • частіше давайте на свіжому повітрі.

Також потрібно знати, що гіпотонію нормалізують вітаміни групи В6 та В12, залізо, калій, магній та фосфор, які містяться у бананах, горіхах, печінці, шоколаді, чорносливі, баклажанах. Крім того, на судини добре впливає помірне фізичне навантаження та масаж.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.