Гіпертонія: 5 овочів, які знижують кров’яний тиск

1 хв на прочитання08 Травня 2022, 06:50

Гіпертонія, ймовірно, є найбільш важливим фактором ризику для розвитку серцево-судинних захворювань.

Підвищений артеріальний тиск – неприємна патологія організму, через яку постійно доводиться стежити за показниками тонометра. Гіпертонія (гіпертензія) – розповсюджена хвороба, що проявляться підвищеним артеріальним тиском, а також збільшує ризик серцево-судинних захворювань.

Однак існують овочі, які здатні благотворно діяти на кров’яний тиск, досить лише включити їх в свій раціон.

До таких овочів, серед інших, відносять шпинат. Він може посилювати циркуляцію крові, розправляти грудну клітку і діафрагму. Також для зниження кров’яного тиску рекомендується вживати в їжу селеру, що володіє схожими зі шпинатом властивостями.

У селері міститься багато клітковини, а його кислотні антигіпертензивні елементи здатні знижувати тиск, пише інформаційний портал “Live24”.

Крім того, для людей з гіпертонією корисна морква завдяки різним властивостям.

Також рекомендується включити в свій раціон ріпчасту цибулю і цибулю порей. Цибуля порей багата клітковиною, сприяє швидкому травленню і засвоєнню їжі в кишечнику і шлунку.

До слова, «передракове» захворювання: що має на увазі лікар і що робити з таким діагнозом.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: