Гастроентеролог пояснила, які продукти знищують здоров'я серця
Лікар розповіла, які страви треба виключити з власного раціону
Гастроентеролог Нурія Діанова розповіла, які продукти харчування найбільш шкідливі для здоров'я серця. Серед них найнебезпечніші напівфабрикатні вироби промислового виробництва. Експерт пояснила, що ці продукти часто містять у своєму складі високе дозування речовин, небажаних для організму. Наприклад, сіль, цукор, консерванти, численні штучні добавки, покликані забезпечувати приємний для споживача смак, зовнішній вигляд та тривале збереження.
Інші продукти тваринного походження, що містять глутамат натрію, а це різномонітні ковбаси — ще один вид їжі, яка може шкодити стану серцево-судинної системи.
«Наявність глутамату натрію в складі продукту має насторожити. Цим підсилювачем смаку виробники часом хочуть щось «прикрити», - зауважила Діанова.
Також в групу найбільш шкідливих для серця продуктів харчування лікар включила багато страв фастфуду.
Тим часом дерматологи пояснили, які ТОП-5 доступних продуктів захистять шкіру від акне зимою.
«Найчастіше вони є високорафінованих і жирними, містять велику кількість солі й цукру, а готують їх, як правило, за допомогою смаження, що не дуже корисно», - пояснила Нурія Діанова.
Але найбільшу небезпеку, на думку дієтолога, є рафіновані, тобто, заздалегідь оброблені продукти, що містять трансжири, — наприклад, готові кондитерські вироби (особливо з кремом), випічка та смажені продукти.
«Вони негативно впливають на стінки судин, можуть або запустити процеси атеросклерозу, або посилити вже наявні», - попередила медик.
За матеріалами medikforum.