Поєднання яблука, сиру та горіхів дуже вдале, бутерброди виходять смачними й оригінальними. Гарячі бутерброди з сиром, яблуками та волоськими горіхами розлітаються за хвилину.
Інгредієнти:
хліб білий — 90 г (3 скибочки);
яблуко — 100 г (1 шт.);
сир твердий — 50 г;
горіхи волоські (ядра) — 30 г;
масло вершкове — 30 г.
Приготування.
Яблуко вимити й обсушити.
Підготувати скибочки білого хліба.
Змастити їх тонким шаром вершкового масла.
Не розрізаючи яблуко, видалити серцевину (використовуючи спеціальний ніж). Нарізати яблуко тонкими кільцями. За бажання яблуко можна нарізати не кільцями, а скибочками.
Викласти яблучні кільця на скибочки хліба.
Твердий сир натерти на великій тертці.
Викласти тертий сир на бутерброди, прикриваючи яблучні кільця.
Перекласти бутерброди на суху сковороду та поставити на плиту, на середній вогонь.
Прикрити сковороду кришкою (не до кінця, залишити невеликий зазор) і готувати бутерброди, поки сир не почне плавитися, а нижня сторона скибок хліба не набуде золотистого кольору. Масло почне танути, просочить хліб і скоринка знизу не буде сухою. Цей етап приготування займає приблизно 5 хвилин.
Волоські горіхи порубати ножем у середню крихту.
Посипати бутерброди горіхами.
Знову накрити кришкою сковороду і готувати бутерброди ще 2-3 хвилини.
Гарячі бутерброди з яблуками, сиром та горіхами готові.
Також ми розповідали про саксонські сирники: незвичний рецепт.