Цей кекс завжди виходить смачним, а готується дуже просто.
Інгридієнти:
Гарбуз почистити та потерти на дрібній тертці.
Апельсин ошпарити окропом, зняти цедру за допомогою дрібної тертки, видавити та процідити апельсиновий сік.
Вершкове масло|мастило| розтопити, додати|добавляти| цукор, ванільний цукор і перемішати за допомогою міксера до розчинення цукру. Додати|добавляти| яйця, перемішати міксером.
Додати|добавляти| сир і перемішати міксером на невеликій швидкості.
Відправляємо в масу гарбуз та апельсинову цедру, перемішуємо.
Туди ж відправляємо муку|борошно| з розпушувачем і замішуємо не дуже щільне тісто.
Тісто перекладаємо у форму для випічки та відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
Поки кекс печеться, приготуємо апельсиновий сироп – цукор заливаємо водою і ставимо на плиту, варимо 3 хвилини після закипання.
Додаємо апельсиновий сік і варимо ще 2 хвилини – апельсиновий сироп готовий.
Кекс дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути і теплий кекс заливаємо теплим сиропом, даємо сиропу повністю вбратися.
Кекс витягаємо з форми та подаємо до столу.
Дуже смачний, ніжний, вологий гарбузовий кекс готовий!