Гарбузовий кекс з апельсином: рецепта простіше та смачніше не знайти
Дуже смачний, ніжний, вологий гарбузовий кекс.
Цей кекс завжди виходить смачним, а готується дуже просто.
Інгридієнти:
- для тесту:
- гарбуз – 200 гр.
- апельсин – 1 шт.
- сир – 200 гр.
- вершкове масло – 100 гр.
- яйця курячі – 2 шт.
- цукор – 50 гр.
- ванільний цукор – 10 гр.
- мука – 150 гр.
- розпушувач – 10 гр.
- для сиропу:
- вода – 200 мл.
- цукор – 100 гр.
- апельсиновий сік – 70мл.
Як готувати?
Гарбуз почистити та потерти на дрібній тертці.
Апельсин ошпарити окропом, зняти цедру за допомогою дрібної тертки, видавити та процідити апельсиновий сік.
Вершкове масло|мастило| розтопити, додати|добавляти| цукор, ванільний цукор і перемішати за допомогою міксера до розчинення цукру. Додати|добавляти| яйця, перемішати міксером.
Додати|добавляти| сир і перемішати міксером на невеликій швидкості.
Відправляємо в масу гарбуз та апельсинову цедру, перемішуємо.
Туди ж відправляємо муку|борошно| з розпушувачем і замішуємо не дуже щільне тісто.
Тісто перекладаємо у форму для випічки та відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
Поки кекс печеться, приготуємо апельсиновий сироп – цукор заливаємо водою і ставимо на плиту, варимо 3 хвилини після закипання.
Додаємо апельсиновий сік і варимо ще 2 хвилини – апельсиновий сироп готовий.
Кекс дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути і теплий кекс заливаємо теплим сиропом, даємо сиропу повністю вбратися.
Кекс витягаємо з форми та подаємо до столу.
Дуже смачний, ніжний, вологий гарбузовий кекс готовий!