- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Гарбузові сирники з родзинками - ідеальний сніданок осіннього сезону
Гарбузові сирники з родзинками - ідеальний сніданок осіннього сезону
Гарбузовий сезон у листопаді в самому розпалі.

І що тільки не готували з гарбузом – соуси і варення, м'ясо і каші – і скрізь гарбуз виступає королем.
Але якщо ви спробуєте додати його до сирників, ця страва точно дасть фору будь-якому іншому рецепту з гарбузом.
Інгредієнти:
- сир – 300 г;
- гарбуз – 200 г;
- яйце – 1 шт;
- родзинки – 2 ст.л. (за бажанням кількість родзинок можна збільшити або зменшити чи замінити тими сухофруктами, які вам до смаку);
- цукор – 2 ст.л. (можна замінити фруктозою або не додавати зовсім, якщо гарбуз солодкий);
- манка – 2 ст.л. (можна замінити на дрібний кус-кус, цільнозернове або рисове борошно);
- борошно для формування сирників;
- рослинна олія для смаження (можна використовувати вершкове масло).
Приготування:
- Гарбуз очистіть від насіння та шкірки і запікайте в духовці великими шматками при температурі 180-200 градусів, доки він не стане м’яким. Температура та час запікання залежать від вашої духовки та розміру шматків гарбуза. Перевірте готовність гарбуза вилкою або дерев’яною шпажкою через 20 хвилин після початку запікання.
- Сир добре відіжміть від зайвої вологи за допомогою марлі.
- Змішайте в блендері сир і гарбуз, додайте решту інгредієнтів крім родзинок і ще раз пробийте блендером.
- Додати родзинки і перемішайте сирну масу ложкою до рівномірного розподілу родзинок.
- Накрийте миску із тістом і залиште для набухання манки не менше ніж на 15 хвилин.
- Сформуйте сирники. Для цього скачайте мокрими руками кульки, обваляйте їх у борошні і злегка приплюсніть.
- Розігрійте пательню з олією. Якщо ви використовуєте вершкове масло, вогонь під пательнею має бути меншим, і перевертати сирники доведеться кілька разів, щоб вони не підгоріли.
- Обсмажуйте сирники з двох боків під кришкою, доки на них не утвориться золотиста скоринка.
- Подавайте сирники гарячими з медом, сметаною чи йогуртом.
Особливу осінню чарівність вашій страві додасть подача з гарбузовим варенням, і такий сніданок стане одним з найулюбленіших у вашій оселі. Смачного!
Більше з розділу Агро

Ціни на тепличні огірки в Україні різко впали, причини
1 хв на прочитання21 хвилину тому

7 червня - Всесвітній день безпеки харчових продуктів
3 хв на прочитаннягодина тому

БЕБ викрило схему розкрадання 80 мільйонів гривень на грантах для садівництва: подробиці
1 хв на прочитання3 години тому

Протеїнові батончики не корисні для щоденного вживання — пояснюють дієтологи
4 хв на прочитанняВчора
Аграрії завершують посівну ярих зернових та зернобобових
1 хв на прочитанняВчора
Україна та ЄС домовились про термінові переговори щодо експорту агропродукції
2 хв на прочитанняВчора
Фіктивне садівництво: на Полтавщині викрито масштабну схему розкрадання державних коштів
2 хв на прочитанняВчора
На 98% завершено посівну ярих культур в Україні
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost

Мерц запропонував Трампу спільно тиснути на Росію заради завершення війни
3 хв на прочитання5 годин тому

Як кава впливає на мозок під час сну: несподівані відкриття науки
3 хв на прочитання6 годин тому

Дерев'яні огорожі для клумб: як обрамити красу саду стильно та довговічно (ФОТО)
4 хв на прочитання11 годин тому

Що відбувається з вашим тілом, коли ви п'єте гарячий чай або їсте суп-окріп? Точно нічого хорошого — розповідаємо
5 хв на прочитання11 годин тому
Як почистити м’які меблі вдома: покрокова інструкція
2 хв на прочитанняВчора
Річниця підриву Каховської ГЕС - ліквідація наслідків триває
1 хв на прочитанняВчора
Чому деякі керівники зриваються на крик — і почуваються після цього краще
3 хв на прочитанняВчора
Гороскоп на 7 червня 2025 року: день могутньої енергії та серцевих справ
5 хв на прочитанняВчора