- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Гарбузові сирники з родзинками - ідеальний сніданок осіннього сезону
Гарбузові сирники з родзинками - ідеальний сніданок осіннього сезону
Гарбузовий сезон у листопаді в самому розпалі.

І що тільки не готували з гарбузом – соуси і варення, м'ясо і каші – і скрізь гарбуз виступає королем.
Але якщо ви спробуєте додати його до сирників, ця страва точно дасть фору будь-якому іншому рецепту з гарбузом.
Інгредієнти:
- сир – 300 г;
- гарбуз – 200 г;
- яйце – 1 шт;
- родзинки – 2 ст.л. (за бажанням кількість родзинок можна збільшити або зменшити чи замінити тими сухофруктами, які вам до смаку);
- цукор – 2 ст.л. (можна замінити фруктозою або не додавати зовсім, якщо гарбуз солодкий);
- манка – 2 ст.л. (можна замінити на дрібний кус-кус, цільнозернове або рисове борошно);
- борошно для формування сирників;
- рослинна олія для смаження (можна використовувати вершкове масло).
Приготування:
- Гарбуз очистіть від насіння та шкірки і запікайте в духовці великими шматками при температурі 180-200 градусів, доки він не стане м’яким. Температура та час запікання залежать від вашої духовки та розміру шматків гарбуза. Перевірте готовність гарбуза вилкою або дерев’яною шпажкою через 20 хвилин після початку запікання.
- Сир добре відіжміть від зайвої вологи за допомогою марлі.
- Змішайте в блендері сир і гарбуз, додайте решту інгредієнтів крім родзинок і ще раз пробийте блендером.
- Додати родзинки і перемішайте сирну масу ложкою до рівномірного розподілу родзинок.
- Накрийте миску із тістом і залиште для набухання манки не менше ніж на 15 хвилин.
- Сформуйте сирники. Для цього скачайте мокрими руками кульки, обваляйте їх у борошні і злегка приплюсніть.
- Розігрійте пательню з олією. Якщо ви використовуєте вершкове масло, вогонь під пательнею має бути меншим, і перевертати сирники доведеться кілька разів, щоб вони не підгоріли.
- Обсмажуйте сирники з двох боків під кришкою, доки на них не утвориться золотиста скоринка.
- Подавайте сирники гарячими з медом, сметаною чи йогуртом.
Особливу осінню чарівність вашій страві додасть подача з гарбузовим варенням, і такий сніданок стане одним з найулюбленіших у вашій оселі. Смачного!
Більше з розділу Агро

Україна готується до переговорів з ЄС: аграрії Півдня озвучили свої пріоритети
2 хв на прочитання3 години тому

Мінекономіки готується до скринінгу ЄС щодо сільського господарства
1 хв на прочитанняВчора

Жінка потрапила до Книги рекордів Гіннеса за найбільшу колекцію підставок для яєць
1 хв на прочитання24 Серпня 2025

Інвазивні равлики в Австралії виробили стійкість до пестицидів
1 хв на прочитання24 Серпня 2025
Уряд прискорить реформу зрошення для ефективної роботи аграріїв
1 хв на прочитання24 Серпня 2025
ДБР викрило колишнє керівництво Держгеокадастру на розкраданні понад 500 га державних земель
1 хв на прочитання23 Серпня 2025
Україна стала повноправним членом Генеральної комісії з рибальства в Середземномор’ї
1 хв на прочитання22 Серпня 2025
Посуха на Сході та Півдні України знищила 500 тис. га врожаю: аграрії просять підтримки держави
1 хв на прочитання22 Серпня 2025
Більше з GreenPost

Оазис серед степу: як унікальне джерело «Мирне» на Одещині бореться за життя
2 хв на прочитання2 години тому

Тайфун «Каджікі» обрушився на В’єтнам: евакуація, руйнування і смерть
2 хв на прочитання4 години тому

Воші атакують: у Кривому Розі зафіксували спалах педикульозу
2 хв на прочитання5 годин тому

День музичної йоги: гармонія тіла та душі в ритмах мелодії
2 хв на прочитання6 годин тому
Повний гід із захисту дерев'яних конструкцій
2 хв на прочитання7 годин тому
День найкращого друга людини: історія та сенс свята
2 хв на прочитання8 годин тому
Таємниця ідеального хрускоту: як приготувати огірки, що поєднують гостроту гірчиці та ніжність меду
1 хв на прочитання14 годин тому
Від яхтових до акрилових: порівнюємо основні типи лаків, щоб ви змогли обрати найкращий варіант
3 хв на прочитання15 годин тому