- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Гарбузові сирники з родзинками - ідеальний сніданок осіннього сезону
Гарбузові сирники з родзинками - ідеальний сніданок осіннього сезону
Гарбузовий сезон у листопаді в самому розпалі.

І що тільки не готували з гарбузом – соуси і варення, м'ясо і каші – і скрізь гарбуз виступає королем.
Але якщо ви спробуєте додати його до сирників, ця страва точно дасть фору будь-якому іншому рецепту з гарбузом.
Інгредієнти:
- сир – 300 г;
- гарбуз – 200 г;
- яйце – 1 шт;
- родзинки – 2 ст.л. (за бажанням кількість родзинок можна збільшити або зменшити чи замінити тими сухофруктами, які вам до смаку);
- цукор – 2 ст.л. (можна замінити фруктозою або не додавати зовсім, якщо гарбуз солодкий);
- манка – 2 ст.л. (можна замінити на дрібний кус-кус, цільнозернове або рисове борошно);
- борошно для формування сирників;
- рослинна олія для смаження (можна використовувати вершкове масло).
Приготування:
- Гарбуз очистіть від насіння та шкірки і запікайте в духовці великими шматками при температурі 180-200 градусів, доки він не стане м’яким. Температура та час запікання залежать від вашої духовки та розміру шматків гарбуза. Перевірте готовність гарбуза вилкою або дерев’яною шпажкою через 20 хвилин після початку запікання.
- Сир добре відіжміть від зайвої вологи за допомогою марлі.
- Змішайте в блендері сир і гарбуз, додайте решту інгредієнтів крім родзинок і ще раз пробийте блендером.
- Додати родзинки і перемішайте сирну масу ложкою до рівномірного розподілу родзинок.
- Накрийте миску із тістом і залиште для набухання манки не менше ніж на 15 хвилин.
- Сформуйте сирники. Для цього скачайте мокрими руками кульки, обваляйте їх у борошні і злегка приплюсніть.
- Розігрійте пательню з олією. Якщо ви використовуєте вершкове масло, вогонь під пательнею має бути меншим, і перевертати сирники доведеться кілька разів, щоб вони не підгоріли.
- Обсмажуйте сирники з двох боків під кришкою, доки на них не утвориться золотиста скоринка.
- Подавайте сирники гарячими з медом, сметаною чи йогуртом.
Особливу осінню чарівність вашій страві додасть подача з гарбузовим варенням, і такий сніданок стане одним з найулюбленіших у вашій оселі. Смачного!
Більше з розділу Агро

В Україні розроблено пілотний проєкт вуглецевих сертифікатів
1 хв на прочитання7 годин тому

Українські селекціонери вивели 3 нових сорти ріпчастої цибулі
1 хв на прочитання12 годин тому

Підготовка компосту до морозів: активація дріжджами
1 хв на прочитанняВчора

Українське картоплярство: виклики, експорт та перспективи
4 хв на прочитання17 Жовтня 2025
ВАКС закрив справу ексміністра інфраструктури Андрія Пивоварського
1 хв на прочитання16 Жовтня 2025
Україна посилює боротьбу з браконьєрством: МВС та Держрибагентство розпочнуть спільні рейди
1 хв на прочитання16 Жовтня 2025
Зерно життя: як хліб став символом єдності й виживання
2 хв на прочитання16 Жовтня 2025
Торговельні суперечки США і Китаю обвалили світові ціни на зернові
1 хв на прочитання15 Жовтня 2025
Більше з GreenPost

Два закарпатські села увійшли до переліку кращих в світі для туризму
1 хв на прочитання2 години тому

В Україні оновлять правила роздільного збору відходів
1 хв на прочитання4 години тому

До "Вернадського" повернулися пінгвіни (ФОТО)
1 хв на прочитання6 годин тому

Україна готується до кліматичної конференції ООН СОР30
1 хв на прочитання9 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на понеділок, 20 жовтня 2025 року
3 хв на прочитання10 годин тому
Ті, хто рятують там, де інші тікають: 19 жовтня світ вшановує гуманітарних працівників
4 хв на прочитання13 годин тому
Всесвітній день боротьби з раком молочної залози: коли профілактика сильніша за діагноз
2 хв на прочитання15 годин тому
Чи рухаєтесь ви до цілей, які собі поставили? День «Оціни своє життя»
2 хв на прочитання16 годин тому