- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Гарбузові сирники з родзинками - ідеальний сніданок осіннього сезону
Гарбузові сирники з родзинками - ідеальний сніданок осіннього сезону
Гарбузовий сезон у листопаді в самому розпалі.
Гарбузові сирники з родзинками ідеальний сніданок І що тільки не готували з гарбузом – соуси і варення, м'ясо і каші – і скрізь гарбуз виступає королем.
Але якщо ви спробуєте додати його до сирників, ця страва точно дасть фору будь-якому іншому рецепту з гарбузом.
Інгредієнти:
- сир – 300 г;
- гарбуз – 200 г;
- яйце – 1 шт;
- родзинки – 2 ст.л. (за бажанням кількість родзинок можна збільшити або зменшити чи замінити тими сухофруктами, які вам до смаку);
- цукор – 2 ст.л. (можна замінити фруктозою або не додавати зовсім, якщо гарбуз солодкий);
- манка – 2 ст.л. (можна замінити на дрібний кус-кус, цільнозернове або рисове борошно);
- борошно для формування сирників;
- рослинна олія для смаження (можна використовувати вершкове масло).
Приготування:
- Гарбуз очистіть від насіння та шкірки і запікайте в духовці великими шматками при температурі 180-200 градусів, доки він не стане м’яким. Температура та час запікання залежать від вашої духовки та розміру шматків гарбуза. Перевірте готовність гарбуза вилкою або дерев’яною шпажкою через 20 хвилин після початку запікання.
- Сир добре відіжміть від зайвої вологи за допомогою марлі.
- Змішайте в блендері сир і гарбуз, додайте решту інгредієнтів крім родзинок і ще раз пробийте блендером.
- Додати родзинки і перемішайте сирну масу ложкою до рівномірного розподілу родзинок.
- Накрийте миску із тістом і залиште для набухання манки не менше ніж на 15 хвилин.
- Сформуйте сирники. Для цього скачайте мокрими руками кульки, обваляйте їх у борошні і злегка приплюсніть.
- Розігрійте пательню з олією. Якщо ви використовуєте вершкове масло, вогонь під пательнею має бути меншим, і перевертати сирники доведеться кілька разів, щоб вони не підгоріли.
- Обсмажуйте сирники з двох боків під кришкою, доки на них не утвориться золотиста скоринка.
- Подавайте сирники гарячими з медом, сметаною чи йогуртом.
Особливу осінню чарівність вашій страві додасть подача з гарбузовим варенням, і такий сніданок стане одним з найулюбленіших у вашій оселі. Смачного!
Більше з розділу Агро
Експорт агропродукції України зріс до 5 мільйонів тонн у листопаді
1 хв на прочитання3 години тому
Керівник компанії з переробки агропродукції визнав провину: до бюджету повернуто понад 10 млн грн
1 хв на прочитання9 годин тому
Жива система під ногами: чому ґрунти критично важливі для України
4 хв на прочитання10 годин тому
День каберне фран, близького родича совіньйонів
2 хв на прочитанняВчора
Запуск еАкцизу перенесено на 1 листопада 2026 року
1 хв на прочитання03 Грудня 2025
Прийнято Бюджет 2026: збільшення соціальних стандартів і рекордні видатки на оборону
3 хв на прочитання03 Грудня 2025
Україна втрачає молочне стадо: поголів’я ВРХ скоротилося на 10% за рік
2 хв на прочитання03 Грудня 2025
Міжнародний день боротьби з пестицидами: пам’ять Бхопалу
3 хв на прочитання03 Грудня 2025
Більше з GreenPost
Україна та Велика Британія співпрацюють в сфері геології, готуючи родовища до аукціонів
2 хв на прочитання16 хвилин тому
Три громади Львівщини розпочали пілотний проєкт з розвитку інноваційного використання біогазу
3 хв на прочитаннягодина тому
Дружина посадовця організувала схему продажу лісових земель біля гірськолижного курорту
2 хв на прочитання5 годин тому
Графіки не діють: аварійні відключення світла в шести областях України
1 хв на прочитання6 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на суботу, 6 грудня 2025 року
5 хв на прочитання7 годин тому
На Львівщині 98 лісових ділянок виключили з планів рубок
2 хв на прочитання12 годин тому
Святий Миколай: реальна постать, яка надихнула світ на добро
7 хв на прочитання13 годин тому
Донор із Черкас після смерті врятував чотирьох пацієнтів
1 хв на прочитанняВчора

