Догори
Дати відгук

Гарбузові сирники з родзинками - ідеальний сніданок осіннього сезону

Гарбузовий сезон у листопаді в самому розпалі.

2 хв на прочитання21 Листопада 2023, 18:32
Гарбузові сирники з родзинками ідеальний сніданок Гарбузові сирники з родзинками ідеальний сніданок
Поділитись:

І що тільки не готували з гарбузом – соуси і варення, м'ясо і каші – і скрізь гарбуз виступає королем.

Але якщо ви спробуєте додати його до сирників, ця страва точно дасть фору будь-якому іншому рецепту з гарбузом.

Інгредієнти:

  • сир – 300 г;
  • гарбуз – 200 г;
  • яйце – 1 шт;
  • родзинки – 2 ст.л. (за бажанням кількість родзинок можна збільшити або зменшити чи замінити тими сухофруктами, які вам до смаку);
  • цукор – 2 ст.л. (можна замінити фруктозою або не додавати зовсім, якщо гарбуз солодкий);
  • манка – 2 ст.л. (можна замінити на дрібний кус-кус, цільнозернове або рисове борошно);
  • борошно для формування сирників;
  • рослинна олія для смаження (можна використовувати вершкове масло).

Приготування:

  1. Гарбуз очистіть від насіння та шкірки і запікайте в духовці великими шматками при температурі 180-200 градусів, доки він не стане м’яким. Температура та час запікання залежать від вашої духовки та розміру шматків гарбуза. Перевірте готовність гарбуза вилкою або дерев’яною шпажкою через 20 хвилин після початку запікання.
  2. Сир добре відіжміть від зайвої вологи за допомогою марлі.
  3. Змішайте в блендері сир і гарбуз, додайте решту інгредієнтів крім родзинок і ще раз пробийте блендером.
  4. Додати родзинки і перемішайте сирну масу ложкою до рівномірного розподілу родзинок.
  5. Накрийте миску із тістом і залиште для набухання манки не менше ніж на 15 хвилин.
  6. Сформуйте сирники. Для цього скачайте мокрими руками кульки, обваляйте їх у борошні і злегка приплюсніть.
  7. Розігрійте пательню з олією. Якщо ви використовуєте вершкове масло, вогонь під пательнею має бути меншим, і перевертати сирники доведеться кілька разів, щоб вони не підгоріли.
  8. Обсмажуйте сирники з двох боків під кришкою, доки на них не утвориться золотиста скоринка.
  9. Подавайте сирники гарячими з медом, сметаною чи йогуртом.

Особливу осінню чарівність вашій страві додасть подача з гарбузовим варенням, і такий сніданок стане одним з найулюбленіших у вашій оселі. Смачного!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost
Громадські слухання щодо добудови Ташлицької ГАЕС відбудуться 10 квітня
Громадськість проти планів добудови Ташлицької ГАЕС
1 хв на прочитання59 хвилин тому
Естонія розглядає радикальні заходи для захисту морської інфраструктури від диверсій
Естонія може дозволити затоплення суден, що загрожують морській інфраструктурі
1 хв на прочитаннягодина тому
Нелегальний ринок тютюну в Україні зріс до 14,1%, завдаючи бюджету втрат у 24,2 млрд грн
Нелегальний ринок тютюнових виробів в Україні зростає
2 хв на прочитання2 години тому
Екологічні збитки від російського ракетного удару по Одесі перевищили мільярд гривень.Фото: ДСНС Одещини
Екологічна шкода від російського ракетного удару по Одесі оцінена в понад мільярд гривен
1 хв на прочитання2 години тому
Імпорт американського вугілля для забезпечення металургійних комбінатів України
2 хв на прочитання4 години тому
Вживання алкоголю позитивно впливає на рівень холестерину — дослідження
1 хв на прочитання6 годин тому
Ідеї місць для відпочинку на дачі чи присадибній ділянці (ФОТО)
3 хв на прочитання11 годин тому
Галапагоські черепахи, які перебувають під загрозою зникнення, вперше стали батьками майже у 100-річному віці
3 хв на прочитання12 годин тому