Гарбузове насіння для зниження рівня цукру у крові
Для профілактики діабету може допомогти звичайне насіння гарбуза.
Цукровий діабет виникає у людей, чиї тіла не можуть адекватно виробляти чи реагувати на інсулін – гормон, що поглинає цукор у крові для виробництва енергії. Як результат, рівень цукру в крові починає зростати, і може завдати серйозної шкоди здоров’ю, якщо його не контролювати.
На щастя, деякі продукти можуть полегшити цей процес, значно знижуючи рівень глюкози у крові при включенні до раціону. Одним із таких продуктів є гарбузове насіння – до його складу входять полісахариди, які продемонстрували сильні цукрорегулюючі ефекти в минулих дослідженнях.
До того ж гарбузове насіння багате на білки і жири, що робить їх хорошим вибором для зниження рівня цукру в крові після їжі. Вживання жмені такого насіння після прийому їжі дозволяє уникнути різких стрибків рівня глюкози. Згідно з даними дослідження, вживання двох унцій (близько 60 грамів) гарбузового насіння може знизити рівень цукру в крові після їжі до 35 відсотків.
Одна з особливостей насіння гарбуза — високий вміст магнію. Помічено, що раціон харчування, насичений продуктами з магнієм (цільнозернові, горіхи, зелені листові овочі) асоціюється з нижчим ризиком діабету.
Крім цього, гарбузове насіння містить багато інших поживних речовин, що ефективно підтримують стабільний рівень цукру в крові. Зокрема, клітковину, що уповільнює всмоктування цукру в кров, а також вітамін Е та каротиноїди, що зменшують запалення, яке є пусковим механізмом багатьох захворювань, включаючи діабет.