Догори
Дати відгук

Гарбузова каша з пшоном: користь та чудовий смак в одній тарілці

Її аромат буде незрівнянним

2 хв на прочитання11 Жовтня 2022, 13:51
Поділитись:

Крихітне золотаве насіння пшона з давніх-давен є важливою харчовою культурою у багатьох країнах світу. І, звісно, Україна не є виключенням. Це ж саме стосується і яскравого гарбуза – справжнього осіннього скарбу. Якщо ж поєднати їх разом, виходить надзвичайно поживна та смачна страва.

 Цього разу пропонуємо зробити її новим способом: спочатку проварити на плиті, а потім запекти у духовці. Так каша набуває якогось неповторного смаку. Духовка робить насіння пшона більш пухким та ніжним, саме тому вони краще просочуються насиченим гарбузовим смаком. І аромат буде незрівнянним!

ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ ГАРБУЗОВОЇ КАШІ З ПШОНОМ

Всі процеси доволі легкі, але дамо вам кілька порад, щоб каша вийшла смачнішою. По-перше, обирайте для приготування правильний гарбуз. Найкраще підійдуть мускатні сорти – вони мають більш насичений смак м’якоті та яскравіший колір. За формою такі гарбузи нагадують гітару, бо вони трохи видовжені. По-друге, пшоно перед приготуванням радимо кілька разів промити під проточною водою. Це трохи пришвидшить процес приготування, прибере зайву гіркоту та дасть йому можливість розкритися у страві.

Якщо ви хочете зробити пісну страву, замініть молоко на воду. Але з молоком смак каші буде більш ніжним. За бажанням додайте до готової страви родзинки, сухофрукти або подрібнені горіхи.

ІНГРЕДІЄНТИ

 

 ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Очистьте 500 г гарбуза від шкірки та насіння. Наріжте овоч дрібними кубиками приблизно однакового розміру, так він приготується рівномірно.

 КРОК 2

Декілька разів ретельно промийте 200 г пшона. Викладіть у каструлю та залийте 1 л молока. Додайте 4 ст. л. цукру і дрібку солі. Розігрійте духовку до температури 180 градусів.

 КРОК 3

У каструлю до пшона з молоком викладіть кубики гарбуза. Додайте 50 г вершкового масла та паличку кориці. Варіть на невеликому вогні протягом 20 хвилин, періодично помішуючи кашу.

 КРОК 4

Напівготову гарбузово-пшоняну кашу викладіть у казанок чи форму для запікання, паличку кориці дістаньте. Викладіть зверху 50 г вершкового масла. Поставте у розігріту до 180 градусів духовку ще на 30 хвилин.

 КРОК 5

Дістаньте кашу з духовки та дайте їй трохи охолонути. Подавайте до столу теплою. За бажанням прикрасьте квітками нагідок, тобто календули, вони нададуть страві особливого аромату.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.