Догори
Дати відгук

G7 скликає термінову нараду через поширення штаму «Омікрон»: він проник у майже 10 країн Європи

Країни ЄС та інші обмежили польоти до та з багатьох країн півдня Африки.

2 хв на прочитання29 Листопада 2021, 12:21
Фото: Німецька хвиля Фото: Німецька хвиля
Поділитись:

Сьогодні, 29 листопада міністри охорони здоров’я країн «Групи семи» (G7) проведуть екстрену зустріч у понеділок щодо нового варіанта коронавірусу «Омікрон». Про це в неділю оголосив уряд Британії, яка зараз головує у G7, повідомляє Європейська правда.

На терміновому засіданні міністри G7 обговорять події, пов’язані з поширенням штаму «Омікрон», ідеться у повідомленні уряду.

Країни ЄС, а також Велика Британія, Канада та США, через занепокоєння у зв'язку з новим варіантом обмежили польоти до та з багатьох країн півдня Африки. 

Новий потенційно більш заразний варіант коронавірусу «Омікрон» виявляють дедалі більше європейських країн. 

Велика Британія, яка підтвердила перші два випадки, в суботу посилила свої правила щодо носіння масок і тестування прибулих з-за кордону. 

Випадки нового штаму були підтверджені в суботу в Німеччині та Італії, а Бельгія, Ізраїль і Гонконг також повідомили, що цей варіант був виявлений у прибулих до країни.

Міністерство охорони здоров'я німецької землі Баварія оголосило про два підтверджені випадки у людей, які прибули в аеропорт Мюнхена 24 листопада. Ці люди зараз в ізоляції.

В Італії Національний інститут охорони здоров'я повідомив, що випадок нового варіанта був виявлений у Мілані в людини, яка приїхала з Мозамбіку.

Чеські органи охорони здоров'я також заявили, що вивчають підозрюваний випадок цього варіанта в людини, яка перебувала в Намібії.

Швейцарія в суботу розширила карантинні обмеження для мандрівників, які прибувають із Британії, Чехії, Нідерландів, Єгипту та Малаві, щоб зупинити поширення нового штаму коронавірусу «Омікрон».

Мандрівникам із Британії, Чехії, Нідерландів, Єгипту та Малаві необхідно буде пред'явити негативний тест на COVID-19 після приземлення у Швейцарії та відбути 10-денний карантин, повідомило у Twitter Федеральне управління громадської охорони здоров'я.

У Нідерландах зараження новим варіантом коронавірусу «Омікрон» підтвердили у 13 мандрівників із ПАР. Про це заявив у неділю міністр охорони здоров'я Уго де Йонге. Люди прибули в Амстердам у п’ятницю з голландською авіакомпанією KLM.

Нагадаємо, що Covid-19 Omicron несе тривожні мутації, але лікуватиметься, як інші штами.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я