Підвищувати вироблення гемоглобіну можуть фрукти, які містять аскорбінову кислоту.
Гранат. Це один з кращих фруктів для крові, тому що він багатий на залізо, вітаміни А, С і Е. Аскорбінова кислота в гранаті робить більш ефективними засвоєння заліза.
Банан. Містить залізо, фолієву кислоту, вітамін B, необхідний виробництва еритроцитів.
Яблуко. Хороше джерело заліза та багатьох інших поживних речовин, необхідних для виробництва гемоглобіну. Рекомендується з'їдати одне-два яблука зі шкіркою на день.
Сливи. У них також присутні і вітамін С, і залізо, важливе підвищення рівня гемоглобіну, і навіть магній, який допомагає керувати транспортуванням кисню в організмі.
Апельсин. Залізо не може повністю засвоюватися організмом без допомоги вітаміну С. Апельсини багаті на цей вітамін.
Персик. У ньому теж поєднуються залізо та вітамін С, який на додаток до засвоєння заліза також запобігає проліферації проблемних еритроцитів.