Догори
Дати відгук

Французька компанія Elicit Plant надала українським фермерам інноваційні рішення для боротьби з посухами

Вартість наданої допомоги становить 25 млн грн.

3 хв на прочитання13 Липня 2024, 13:18
Французька компанія Elicit Plant Українські фермери Інноваційні рішення Боротьба з посухами Французька компанія Elicit Plant Українські фермери Інноваційні рішення Боротьба з посухами
Поділитись:

За підтримки уряду Франції українським фермерам безкоштовно надали 20 000 літрів препаратів компанії Elicit Plant на основі фітостеролів, які дозволять боротись з посухами та зберегти врожайність, зокрема кукурудзи, сої та соняшнику. Загалом у програмі взяли участь 123 фермерських господарства. Вартість наданої допомоги становить 25 млн грн. Детально про важливість проєкту та дію препаратів партнери розповіли під час Круглого столу “Нові рішення захисту рослин від посухи”, який організував Всеукраїнський Конгрес Фермерів.

За словами голови ВКФ , виконавчого директора Всеукраїнської асоціації громад Івана Слободяника, боротьба з посухами вкрай актуальна на сьогодні тема, адже «ми всі бачимо, що кліматичні зміни диктують і диктуватимуть свої умови, а тому  рішення від посухи будуть необхідними».

В.о. Міністра аграрної політики та продовольства України  Тарас Висоцький, який також взяв участь у круглому столі, наголосив на важливості сьогодні  мати стійкий аграрний сектор, адже він займає значну частку в економіці, у ВВП, в експорті і однозначно без сильного сільського господарства буде складно перемогти. Саме тому підтримка Франції в частині інноваційних рішень для боротьби з посухою актуальна в наші дні.

«Це додає стійкості нашому аграрному сектору. Важливо, що партнери роблять фокус на невеликих виробниках, фермерах. Саме вони є більш вразливими і потребують допомоги», – пояснив він.

Аграрний аташе Посольства Франції в Україні Жан Ланотт додав, що надані в межах проєкту допомоги продукти дозволять фермерам адаптуватись до посух, які трапляються внаслідок зміни клімату.

«Ми сподіваємось, що результати тестування будуть переконливими та відкриють шлях до ширшого застосування цих продуктів в Україні. Я маю надію, що цей проєкт зміцнить зв’язки між нашими двома аграрними країнами. Він є також частиною підтримки, яку Франція надає Україні», – сказав він.

Як пояснив ведучий менеджер з продажу Elicit Plant Ukraine Ігор Болюк, фітостерол стимулює розвиток кореневої системи, зменшує випаровування вологи рослиною до 20 %. Запас вологи, наявний в рослині, буде більш раціонально використано. Це продукт, який допомагає рослинам подолати наслідки посухи та зберегти врожайність, додав експерт.

«Мета проєкту – допомагати українським фермерам в умовах війни. Ми хочемо показати, як аграріям використовувати наші інновації та бути ефективним. Цього року засуха є надзвичайною, особливо на Півдні України. Тож ми використовуємо наші продукти з точною методикою. Згодом разом з партнерами, компанією Frendt та Дніпровським Аграрно-Економічним Університетом, ми досліджуватимемо ефективність використання препаратів в українських реаліях», – сказав регіональний керівник Elicit Plant Ukraine Жерар де Ля Салль.

Зазначимо, що в межах програми препарат Best-a для внесення на посівах кукурудзи отримали Кіровоградська, Одеська, Дніпропетровська, Вінницька, Полтавська, Миколаївська, Запорізька, Херсонська, Київська, Житомирська, Харківська та Чернігівська області.

На посівах сої – Полтавська, Запорізька, Херсонська Одеська, Вінницька, Кіровоградська, Миколаївська, Запорізька Дніпропетровська, Київська, Хмельницька, Житомирська, Харківська та Чернігівська області. Препарат EliSun-a використовували для посівів соняшника

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: «Їжа легко»
Картопляна запіканка з кабачками та м'ясним фаршем — чудовий вибір для ситної сімейної вечері
2 хв на прочитання18 годин тому
Honey Deuce («Медова двійка») — одна з найпопулярніших зірок чемпіонату US Open. Дастін Сатлофф/USTA/AP
Серед інгредієнтів — горілка: коктейль на $10 млн завоював шалену популярність на тенісному турнірі US Open
3 хв на прочитанняВчора
ФОТО: ілюстративне
Енергетика, медицина, агросектор і довкілля: уряд сьогодні ухвалив низку важливих рішень
5 хв на прочитанняВчора
ФОТО: ілюстративне
Рибне господарство потребує стратегічного планування і наукового підходу, - Мінагрополітики
1 хв на прочитанняВчора
Запечене овочеве рагу: простий рецепт
1 хв на прочитанняВчора
У Мінагро затвердили зміни до Вимог безпечності та якості молока і молочних продуктів
1 хв на прочитання05 Вересня 2024
Працівник Держпродспоживслужби вимагав хабарі, "імітуючи" порушення санітарних вимог у підприємців
1 хв на прочитання05 Вересня 2024
2000 мальків лосося дунайського оселилися у річці Черемош (ФОТО)
2 хв на прочитання05 Вересня 2024
Більше з GreenPost