Догори
Дати відгук

Форзиція — ідеальне доповнення до вічнозелених рослин (ФОТО)

Вона може використовуватися як окремий акцентний елемент, так і в композиціях з іншими рослинами.

1 хв на прочитання15 Лютого 2024, 20:02
Фото: Телеграм-канал «Садівник» Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поділитись:

Завдяки своїй витриманій елегантності та здатності додавати кольору форзиція стає невід'ємною складовою ландшафтного дизайну, забезпечуючи привабливі пейзажі та різноманітність у садовому оформленні. Її багатогранність полягає в тому, що вона може використовуватися як окремий акцентний елемент, так і в композиціях з іншими рослинами.

Для створення гармонійних ансамблів рекомендується поєднувати форзицію зі стійкими до сонячних променів і вологості видами рослин, що дозволяє зберегти естетичний вигляд ландшафту протягом усього сезону. Також важливо враховувати фактори висоти, текстур і кольорів рослин для досягнення оптимальної гармонії та візуального ефекту. Про це розповідає Телеграм-канал  .

Форзиція часто використовується як доповнення до хвойних і вічнозелених рослин, таких як самшит або падуб. Вона чудово виглядає на зеленому тлі, особливо під час цвітіння.

Восени листя форзиції змінює свій колір, стаючи темно-ліловим або фіолетовим, що радикально змінює ландшафтний дизайн ділянки саду чи паркової зони, де була висаджена рослина.

Кущі форзиції, пострижені у форму кулі, виглядають дуже красиво. Ця рослина любить стрижку і пробачить вам навіть ваші перші невмілі стрижки.

Фото 1/5

За допомогою форзиції можна створити яскраві та різноманітні композиції. Її також можна використовувати для вирощування живоплоту чи для посадки вздовж сітчастого паркану.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost