Догори
Дати відгук

Форс-мажор Абрамовського: призначення міністром відкладається

Подання про призначення Романа Абрамовського на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів відкликали в останній момент

2 хв на прочитання04 Червня 2020, 16:45
Фото: ВРУ Фото: ВРУ
Поділитись:

Призначення нового міністра захисту довкілля та природних ресурсів переноситься на невизначений термін. Про це можна судити, аналізуючи інформацію від голови ВРУ Дмитра Разумкова та народної депутатки із фракції "Слуга народу" Олени Мошенець.

В ході брифінгу Разумков повідомив, що  Верховна Рада, ймовірніше за все, не буде завтра (5 червня - ред) розглядати проект постанови  про призначення Романа Абрамовського на посаду міністра. 

"Я сподіваюсь, що найближчим часом, але я, м’яко кажучи, не впевнений, що завтра", - зазначив голова парламенту. 

В той же час депутатка Олена Мошенець, яку цитує ukrinform.ua,  коментуючи  інші сьогоднішні призначення, зауважила, що  подання про призначення Романа Абрамовського на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів відкликали  в останній момент.

"Сьогодні в нас поповнився склад уряду... В останній момент стався якийсь форс-мажор, і відкликали подання щодо пана Абрамовського. Наскільки мені відомо, сьогодні профільний комітет буде спілкуватися з цього приводу, і будуть вирішуватися подальші питання щодо міністра екології", - сказала Мошенець.

Наразі невідомо, внаслідок чого було відкликане подання про призначення Романа Абрамовського та чи причетна до цього його декларація.

Раніше GreenPost інформував, що у монобільшості виникли запитання до кандидатури Романа Абрамовського, і тому Рада не розглядала його призначення.

Також з оприлюдненої  в Реєстрі декларацій щорічної декларації Абрамовського очевидно, що чиновник -  досить забезпечена людина.

Нагадаємо, Роман Абрамовський відповідає на найвищому рівні за організацію роботи та підготовку, погодження, затвердження та видачу документації щодо  оцінки впливу на довкілля  та оцінки транскордонного впливу на довкілля. Саме Абрамовський ухвалював остаточне рішення ставити чи не ставити підписи на документах за попереднім візуванням своєї підлеглої, якій вручено 34 протоколи про корупцію.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко